Akcije Netflixa skočile preko 10% prošlog meseca
Foto: Promo

Akcije Netflixa skočile preko 10% prošlog meseca

InfoBiz -

Netflix, kompanija koja je uvela revoluciju na polju kućne zabave, poslednjih je godina bila žrtva vlastitog uspeha. Globalna pandemija dovela je do naglog porasta pretplatnika i u 2021. godini, Netflix je povećao broj svojih korisnika za ogromnih 18,2 miliona. Kompanija se neizbežno suočila sa usporavanjem rasta nakon karantina. Od tada je Netflix zauzet finim podešavanjima svog proizvoda i poboljšavanjem sadržaja. Kao rezultat toga, cena akcija kompanije je skočila za 14,94% tokom proteklog meseca.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija Netflixa putem interneta (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Netflix trenutno ima tržišni udeo od 34,98% u odnosu na glavne konkurentske kompanije za striming, a to su, Amazon (31,6%) i Disney (21,76%). Kompanija trenutno ima ukupno oko 231 milion pretplatnika, što je 4% više u odnosu na prethodnu godinu. Sa finansijskim izveštajem koji treba da bude objavljen u aprilu, očekuje se da će kompanija dodati 4,69 miliona pretplatnika. Kako bi nastavila svoju globalnu ekspanziju i privukla nove pretplatnike, kompanija je zapravo snizila cene u više od 30 zemalja.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Izvori: BBC, MarketWatch, Bloomberg terminal, Statista

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track