PRODAJE SE OSTRVO PO CENI STANA NA VRAČARU Nema zgrada i možete da uživate u tišini! Za vreme oseke do ostrva se ide i pešice
Foto: YOUTUBE/SCREENSHOT/GALLOWAY & SOUTHERN AYRSHIRE UNESCO BIOSPHERE

isplati se

PRODAJE SE OSTRVO PO CENI STANA NA VRAČARU Nema zgrada i možete da uživate u tišini! Za vreme oseke do ostrva se ide i pešice

Nekretnine -

Ako ste ikada želeli da pobegnete od užurbanosti svakodnevnog života i odete na udaljeno ostrvo bez drugih stanovnika, ovo je možda vaša šansa. Smešteno nedaleko od južne obale Škotske, na prodaju je ostrvo Barloko, po ceni od 190.000 dolara ili 170.000 evra.

"Još uvek postoji veoma romantičan osećaj povezan sa posedovanjem sopstvenog škotskog privatnog ostrva, gde možete pobeći od užurbanosti svakodnevnog života i uživati u miru i tišini u najlepšem pejzažu okolo", navodi se u saopštenju agenta prodaje.

Mušterija verovatno neće biti osoba koja svakodnevno putuje na posao. Najbliži grad je udaljen desetak kilometara, a najbliža železnička stanica je Damfris, udaljena od grada sat vremena vožnje autobusom. London i Edinburg su udaljeni više od 500, odnosno 160 km.

Sa bujnom zelenom travom i stenama koje se prostiru do mora, ostrvo se prostire na površini od oko 25 hektara, ali na njemu nema zgrada, već samo ribnjak koji u zimskim mesecima obezbeđuje vodu za stoku i divlje životinje. Niko nikada nije podneo zahtev za građevinsku dozvolu na ostrvu, tako da bi kupac trebalo da istraži mogućnosti razvoja sa lokalnim vlastima, navodi se u saopštenju.

Za vreme oseke do ostrva se može doći pešice, traktorom ili četvorociklom. Što se ostatka vremena tiče, tu je šljunkovita plaža na kojoj se mogu usidriti čamci - "savršena baza za istraživanje ostrva, kupanje u hladnoj vodi... i uživanje u pikniku pored vode", navodi se u saopštenju agent za prodaju.

Nalazi se u oblasti od posebnog naučnog interesa - lokaciji u Velikoj Britaniji koja je definisana kao oblast od posebnog interesa zbog retkih vrsta faune ili flore koju sadrži - i predstavlja utočište za sve vrste divljih životinja, uključujući galebove i retke biljke kao što su morska lavanda i mirisna orhideja.

Agent očekuje veliko interesovanje za ovo minijaturno kraljevstvo. "Svedoci smo velike potražnje potencijalnih domaćih i međunarodnih kupaca za privatnim ostrvima, a nekoliko smo ih već prodali u Škotskoj", tvrdi agent prodaje, piše CNN.

Kurir.rs/CNN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja