UŠTEDITE 500 € A DA NE OSETITE: Evo kako zapravo funkcioniše SISTEM 3 KOVERTE - bez obzira na platu, svake godine možete na more
Foto: Shutterstock

trikovi za štednju

UŠTEDITE 500 € A DA NE OSETITE: Evo kako zapravo funkcioniše SISTEM 3 KOVERTE - bez obzira na platu, svake godine možete na more

Novčanik -

Besparica i svakodnevni nedostatak novca naterali su ljude da se snalaze na različite načine. Na društvenim mrežama može da se pronađe veliki broj trikova kako uštedeti novac za "ne daj, bože!" .

Ovi sistemi štednje poznati kao dve ili tri koverte, jako su efikasni, a u poslednje vreme pojavio se jedan sasvim nov - štednja pomoću tri kutije. Taj sistem podrazumeva svakodnevno ostavljanje "siće" sa strane, kako bi se u trenutku iznenadnih troškova izvukao kec iz rukava. Ovaj način štednje olakšava velike udare na budžet, kad je, recimo, potrebna registracija automobila, dodatni novac za letovanje ili kupovina nekog neophodnog kućnog aparata.

Savet je da kada legne plata, odmah kupite evre.

U jednu kutiju stavljamo evre. Svakog meseca kada nam legne uplata kupimo po 5 evra, dakle 600 dinara odvajamo odmah od plate. Ko nema veliku platu, realno ne može ni da kupi više.

U drugu kutiju svakog dana stavljamo po 100 ili 200 dinara, što bismo realno potrošili za čokoladicu ili kafu na poslu.

U treću kutiju ubacujemo novac koji nam ostaje od kusura. To su kovanice od 2, 5 i 10 dinara, generalno sitan novac, koji svakodnevno imamo po džepovima ili u novčaniku.

Svake godine ovako može da se uštedi minimum 500 evra, a svakako je dobar osećaj znati da imaš neki "bonus" novac uz sebe.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track