NIŠLIJKA KATARINA POSLUŠALA SAVET OCA I OTIŠLA U AMERIKU Nećete verovati koji POSAO radi: "I početnici DOBRO ZARAĐUJU" (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/Serbian News USA

promenila mnogo poslova

NIŠLIJKA KATARINA POSLUŠALA SAVET OCA I OTIŠLA U AMERIKU Nećete verovati koji POSAO radi: "I početnici DOBRO ZARAĐUJU" (VIDEO)

Moj biznis -

Vozači kamiona iz Srbije nisu retka pojava na putevima u Americi. Međutim, ono što nemamo prilike svaki dan da vidimo za volanom kamiona jeste mlada devojka.

Srpkinja po imenu Katarina Milojević spletom okolnosti je počela da vozi kamion, te je za Jutjub kanal Serbian News USA otkrila kako izgleda njena svakodnevica, kao i koliko ona zaradi od ovog posla, koji nije uobičajen za žene.

Katarinin put - od agenta za nekretnine iz Niša do kamiondžije u SAD

Katarina je poreklom iz Niša, ima 27 godina, inače je agent za nekretnine i fudbalski sudija. Nju je pandemija koronavirusa primorala da promeni zanimanje, te je istakla da joj je sam početak u ovom poslu bio veoma težak, ali nakon nekoliko vožnji, sad je iskusan vozač. Istakla je da za nedelju dana pređe i od po 3.500 milja (5.600 kilometara).

Katarina je završila školu za agenta za nekretnine, ali kada je "zavladala" pandemija koronavirusa, ona je stopriala taj posao i odlučila da posluša savet oca i oproba se kao kamiondžija.

Nišlijka, kamion
foto: Printscreen Youtube/Serbian News USA

"Malo je sve komplikovano, ja sam u Americi nekoliko godina i promenila sam mnogo poslova. Tata mi je stalno pominjao ideju sa kamionima, ali sam je ja na početku malo odbijala", kaže ova Nišlijka.

Bez obzira što nema dozvolu za velike kamione, Katarina ističe da za njima baš i ne pati, te da je zadovoljna malim kamionima jer joj je, kako kaže, opuštenije, jer lakše može da ide kroz grad i da se vidi sa svojim prijateljima.

Na samom početku, za nju su kamioni bili bauk, te je zbog toga i odbijala ideju njenog oca. Ali, vremenom je uvidela da taj posao nije toliko strašan.

"Za mene su kamioni bili bauk, mislila sam da ne mogu da vozim kamion, ali kada sam sela i videla da je lagano, onda je sve došlo na svoje", kaže Nišlijka za Jutjub kanal Serbian News USA.

Nišlijka, kamion
foto: Printscreen Youtube/Serbian News USA

"Bila sam u Čikagu i prvi dan bio je probni. Dobila sam smernice od menadžera, da kupim navigaciju. Trebalo je da dođem do bezinske pumpe, ali sam se plašila jer su mape drugačije za automobile i za kamione, pa sam ceo dan brinula da ne napravim kabriolet od kamiona", kaže Katarina.

Ova Nišlijka navela je da, bez obzira što vozi mali kamion, to za nju ne predstavlja problem, jer se sa svojom visinom čak i u takvom kamionu oseća kao da je u sobi. Katarina u kamionu ima i krevet, laptop, frižider i sve što joj je potrebno.

Kako kaže, vožnja kamiona joj je zanimljiva, zato što posećuje nove gradove, stiče poznanstva, pa na ovaj posao gleda kao na neki vid avanture. Ona je rekla da joj je najdraži grad Vašington, jer je iz Srbije došla baš tu, te je tu već godinama. Dodala je da se nikad ne zna gde bi mogla da se preseli, pa je navela i Arizonu kao jedno od potencijalnih odredišta.

Ovoj devojci iz Niša su se mnoge devojke, kako navodi, obratile u vezi ovog posla, tako da iščekuje nove koleginice, a kaže i da iz Srbije stiže veliki broj pozitivnih komentara.

"Pitale su me i devojke o ovom poslu, njima je to sve nove, mada sam ja videla dosta devojaka koje voze. Čak i veće kamione od mog, mislim da nisam ja ništa posebno", kaže ona.

Katarina kaže da, dok je na putu, ima podršku svog tima celokupna 24 sata, te da iako se nisu dešavali veći problemi, ima slobodu da ih nazove bilo kada.

"Hvala Bogu, nije se nikakav veći problem desio, ali naravno imam tu slobodu da ih pozovem kad god želim, i kad imam i kad nema problem. Ako imam pitanja, mogu da ih pitam. To su sve naši ljudi, tako da je lakša saradnja na srpskom jeziku", rekla je ona.

Koliko zaradi Katarina od vožnje kamiona?

Kada je reč o zaradi u ovom poslu, ona kaže da početnici zarađuju dobar novac, naglasivši da je to opet mnogo manje od onih koji imaju svoj lični kamion. Kako kaže za Jutjub kanal Serbian News USA, zarađuju malo više od proseka.

Katarini, kako kaže, posao ne pada teško, svaki dan je novi dan, te nikad ne zna šta može da očekuje, kao ni gde će da ide.Nišlijka ističe da se često desi da je u svakom danu u nekoj drugoj državi. Ona ističe da je zadovoljna ovim poslom, ali dodaje i da ovaj posao može da pomogne da se pobedi lenjost.

"U ovom poslu nema mesta za letnjost. Može se reći da je ovo dobar način za suzbijanje lenjosti", zaključila je Katarina.

Kurir.rs/N.M./Serbian News Usa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track