KAKO IZBEĆI SKUPE GREŠKE PRILIKOM KUPOVINE NEKRETNINE? Saveti stručnjaka: Ključna je provera ovih podataka i oni su najpouzdaniji
Maja Radović, Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

kurir tv

KAKO IZBEĆI SKUPE GREŠKE PRILIKOM KUPOVINE NEKRETNINE? Saveti stručnjaka: Ključna je provera ovih podataka i oni su najpouzdaniji

Nekretnine -

Maja Radović iz Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) gostovala je u jutarnjem programu Redakcija, a u razgovoru sa voditeljkom Oljom Lazarević otkrila je da li će u skorije vreme doći do stabilizacije cene nekretnina.

Nakon što je pojasnila kako će se kretetati cene nekretnine, preporučila je, svima koji žele da obave kupovinu, da posete zvaničnu stranicu Republičkog geodetskog zavoda.

- Tu mogu napraviti neko istraživanje kakve su cene. Beograd je najskuplji, i konkretno na Beogradu na vodi, Beograd kula, tu su najskuplji stanovi. U pitanju je hotelski kompleks do 11 sprata, a iznad su izgrađeni stanovi. Stanari u tom elitnom mestu biće dostupne i hotelske usluge kao i sadržaji koje hotel nudi. Cene su od 11.000 evra po kvadratu do 11.474 evra - započinje Radović.

Marija Radović
foto: Kurir tv

Kada je reč o nekretninama, cene rente su takođe skočile.

- Mogu da dam lično mišljenje. Svako mora da napravi jedan balans prema životnim okolnostima. Investiranje u nekretnine je dobar potez, ali svakako sve zavisi od kreditne sposobnosti. Svako spram sopstvenih osećaja će se odlučiti na kupovinu nekretnine. U ovom trenutku kamatne stope su u porastu, a vrlo često je bilo moguće birati između fiksne kamatne stope. Ljudi su skloniji da se odluče za ovu varijabilnu, tako da je najbitnije da se konsultujete sa stručnjacima - rekla je Radović.

03:58

Saveti stručnjaka: Ključna je provera ovih podataka i one su najpouzdanije

U nastavku razgovora dala je važan savet svim gledaocima jutarnjeg programa Kurir TV.

- Pre kupovine proverite podatke na našim servisima na e-Katastru, čije je vlaništvo, da li postoji i da li zaista njima pripada. Proveriti da li postoji neka zabeležba na tom prostoru, stanu, i ako piše da rešenje nije konačno, uneti broj tog predmeta u našu elektronsku oglasnu tablu, i na osnovu tog datuma videti koje je stanje i kada će to rešenje biti konačno. Jedino vlanici upisani u katastar nepokretnosti su zagarantovani od države - pojašnjava Radović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track