SRBI POLUDELI ZA OGLASOM ZA PRODAJU KUĆE KOD MLADENOVCA: Na sat vremena od Beograda i imanje i nekretnina, cena VIŠE NEGO POVOLJNA
Ilustracija, Foto: Shutterstock

5 ari placa, dve sobe, dvorište

SRBI POLUDELI ZA OGLASOM ZA PRODAJU KUĆE KOD MLADENOVCA: Na sat vremena od Beograda i imanje i nekretnina, cena VIŠE NEGO POVOLJNA

Nekretnine -

Cene nekretnina u Srbiji nikada nisu bile veće. Ipak, u "moru" oglasa, povremeno se nađe nekolicina koja zbog razlike u ceni "zapadne za oko" i onima koji nisu planirali kupovinu. U pitanju su cene do 10.000 evra.

Prema jednom oglasu na portalu za prodaju nekretnina, trenutno je u ponudi kuća po ceni od 8.000 evra, a nalazi se u selu Vlaška, udaljenom 7 kilometara od Mladenovca.

Kuća ima 28 kvadrata, a sastoji se od dve spavaće sobe i kupatila. Pored glavnog objekta koji je na prodaju, u ponudu ulazi i pomoćni objekat, takođe prilagođen za korišćenje. Nekretnina ima veliko dvorište, rasprostranjeno na 5 ari placa, i sve to je na prodaju za 8.000 evra.

kuća, kuće, naselje, Resnik, prigradsko naselje
foto: Shutterstock

Imajući u vidu da su cene kvadrata nekretnina otišle u nebo, ni ne čudi što svaka jeftinija nekretnina koja se nađe na prodaju izazove veliko interesovanje kupaca. Kako je prodaja nekretnina poslednjih godina veoma aktuelna na društvenim mrežama, prema komentarima može se zaključiti da nekretnine do 20.000 evra odmah "planu".

Uprkos trendu poskupljenja, iskustva pokazuju da nekretnina do 10.000 evra još uvek može da se nađe. Tako na primer, nedavni oglas koji jezaintrigirao javnos, jeste da na sat i po vremena od Beograda, na placu od 20 ari, porodica prodaje kuću u Banatu, za 9.000 evra.

Ova cena na oglasima, privukla je ne samo penzionere i vikendaše, nego i mlade bračne parove koji se prijavljuju za besplatne kuće na selu koje se dobijaju na poklon od države Srbije u vrednosti upravo do 10.000 evra.

Takođe, u poslednje vreme postaju sve popularnije modularne i montažne kuće, koje mogu biti izgrađene za manje od mesec dana, a po ceni i do 5.000 evra. Ovo se posebno isplati onima koji već imaju neko parče zemlje van centra.

Kako gradovi postaju sve naseljeniji, mnogi se odlučuju na kupovinu kutka nadomak grada. Podaci pokazuju da je tražnja za vikendicama prethodnih godina na pojedinim mestima rasla i duplo.

Najpopularnija mesta

Najpopularnija i najtraženija mesta za kupce vikendica su uglavnom na udaljenosti najviše sat do sat i po vožnje od Beograda.

  • Grocka
  • Topola
  • Slankamen
  • Kremna
  • Kosmaj
  • Kamena Gora
  • Čortanovci
  • Brezna
  • Ravno selo
  • Dulene
srpska kuća, obična kuća, kuća za izdavanje, kuća na prodaju, kuća sa dvorištem, kuća sa placom, kuća u izgradnji, kuća
foto: Shutterstock, Ilustracija

Očekivanja su da će tražnja, ako ne rasti, onda ostati stabilna, ali i da će interesovanje ići u pravcu manje poznatih mesta, jer su najatraktivnije lokacije skoro pa rasprodate.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track