MAME U BEOGRADU SE DOSETILE KAKO DA SE NASPAVAJU POSLE POROĐAJA: Pogledajte ko umesto njih noću brine o bebama i koliko to košta
Foto: Profimedia

kad je teško, tu je dadilja

MAME U BEOGRADU SE DOSETILE KAKO DA SE NASPAVAJU POSLE POROĐAJA: Pogledajte ko umesto njih noću brine o bebama i koliko to košta

Moj biznis -

Biti ceo dan sa bebom nije lako, a provesti sa njom u budnom stanju i celu noć, jedna je od težih stvari za mlade roditelje. I dok su starije generacije funkcionisale po principu "stisni zube dok ne prođe", pripadnici mlađe generacije koji sada postaju roditelji koriste sve što im je dostupno kako bi sebi olakšali ovaj bebeći period.

Najnoviji trend je unajmljivanje dadilja, patronažnih sestara, bebisiterki...ali ne tokom dana, nego da dežuraju tokom noći. Tu mogućnost iskoristila je Jelena Avramović (27).

- Shvatila sam nakon dve nedelje od porođaja da dve nedelje nisam sklopila oči tri sata u kontinuitetu. Umor je počeo da me savlađuje, pa sam unajmila ženu koja je dolazila dve, tri večeri da bude budna tokom noći i da umesto mene priskoči i uspava bebu i da joj flašicu, kako bih ja mogla malo da se odmorim - priča ova mlada mama.I tako je i bilo.

NOĆNO ČUVANJE BEBE 5.000 DINARA

Cena ove usluge varira u zavisnosti od toga da li je pruža agencija, da li je u pitanju samostalna patronažna sestra, ili je kao ispomoć šalju privatne zdravstvene ustanove.

Cena zavisi i od toga na koliko sati će ona biti angažovana. Večernje tarife nešto su više od dnevnih, pa za pet sati večernjeg čuvanja tarifa iznosi oko 15.000 dinara, a za noćno čuvanje bebe, odnosno za nekoga ko će biti budan tokom cele noći, cena ide i do 5.000 dinara po satu.

- Suprug i ja smo spavali, a ona je sedela u ćerkinoj sobi. Kada se beba probudila, ona joj je napravila formulu, dala joj da jede, uspavala je i vratila u krevet. Te dve noći sna bile su mi potrebne da prikupim snagu za dalje. Pozvala sam je još tri puta da me odmeni tokom noći i uradiću to opet ako osetim da mi je san preko potreban - objašnjava ona.

Osim toga, patronažne sestre koje su prešle u privatni sektor nude i brojne druge usluge, pa tri dolaska tokom kojih će novorođenče da okupaju, prepoviju, srede mu pupak i pomognu mami oko dojenja, naplaćuju i do 100 evra.

kurir.rs/ Telegrafbiznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track