ATLANTIC GRUPA KUPUJE DONCAFE i C KAFU: Vrednost posla više od 40 miliona evra, preuzimaju i 220 zaposlenih
Foto: Promo

biznis na prvom mestu

ATLANTIC GRUPA KUPUJE DONCAFE i C KAFU: Vrednost posla više od 40 miliona evra, preuzimaju i 220 zaposlenih

InfoBiz -

Atlantic Grupa predala je obavezujuću ponudu za kupovinu kompanije Strauss Adriatic, koju je Strauss Grupa službeno i prihvatila. Zaključenje transakcije podložno je prethodnom odobrenju Komisije za zaštitu konkurencije u Srbiji. Ukupna vrednost transakcije je 40,5 miliona evra, bez dugovanja i gotovine, te pretpostavljajući redovan nivo normalizovanog neto radnog kapitala na dan zaključenja transakcije.

Štraus je poznat po jakim brendovima kafe na srpkom tržištu – Doncafe i C kafa, a koji bi se akvizicijom pridružili regionalnim liderima Grand kafi i Barcaffeu. Uz poznate brendove, Atlantic bi preuzeo i moderan proizvodni pogon u industrijskoj zoni Šimanovci kraj Beograda, kao i 220 zaposlenih.

- Atlantic Grupa je najveći proizvođač kafe u regionu jugoistočne Evrope i lider u razvoju kategorije, a ova je akvizicija sasvim na liniji strateškog određenja ka jačanju našeg osnovnog poslovanja. Biće mi zadovoljstvo da poželim dobrodošlicu Doncafeu, C kafi i koleginicama i kolegama, koji zajedno sa njima ulaze u naš sistem. Izuzetno me raduje perspektiva zajedničkog rasta i razvoja - rekao je potpredsednik Atlantic Grupe za strateška područja Kafu, i Slatko i slano, Mate Štetić.

Generalni direktor Strauss Adriatica, Siniša Daničić je naveo da ga raduje što su našli strateškog partnera koji će jednako posvećeno da razvija njihov dosadašnji biznis u Srbiji, kako njihove snažne brendove, tako i zaposlene i samu kategoriju kafe.

- Ponosni smo na rezultate koje smo kao kompanija dosad ostvarili i uvereni smo da će, po odobrenju regulatornih tela, Atlantic Grupa nastaviti da uspešno razvija integrisano poslovanje kafom na tržištu Srbije - zaključio je on.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track