SAD JE I ZVANIČNO: Stiže još 100.000 vaučera za odmor u Srbiji! Prijava kreće ovog datuma, a zna se i suma
Foto: Shutter, Foto

Vlada Srbije je obezbedila 500 miliona dinara za novu seriju

SAD JE I ZVANIČNO: Stiže još 100.000 vaučera za odmor u Srbiji! Prijava kreće ovog datuma, a zna se i suma

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministar turizma i omladine Srbije Husein Memić najavio je da od utorka, 30. maja, počinje prijava građana za novih 100.000 turističkih vaučera u iznosu od po 5.000 dinara.

"Usled najvećeg do sada interesovanja građana za subvencionisani vid odmora u našoj zemlji, Vlada Srbije je obezbedila 500 miliona dinara za novu seriju vaučera", rekao je Memić agenciji Beta.

Ministar je istakao da će vaučeri biti dodeljeni pod istim uslovima kao i na početku godine, kada je u rekordnom roku podeljeno svih 100.000, i ukazao da građani koji su u ovoj godini već dobili vaučer, ne mogu da podnose prijave za nove vaučere.

On je pozvao građane da, pored Sokobanje, Vrnjačke banje i Zlatibora, koje su tradicionalno najtraženije destinacije, svoj odmor provedu u oko 4.200 ugostiteljskih objekata širom zemlje, što je rekordan broj ugostitelja u sistemu vaučera do sada.

"Vaučeri su više nego bilo koja druga mera države doprineli razvoju domaćeg turizma. Navešću samo jedan pokazatelj, od 2015. godine, kada je ovaj sistem uveden, do 2022. godine broj domaćih turista je povećan sa 1,3 miliona na više od dva miliona", zaključio je Memić.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track