POMAMA ZA LETOVANJEM U OVOJ ZEMLJI, SRBI 10 NOĆENJA PLAĆAJU SAMO 200 €: Potražnja neverovatna, u cenu uključen i doručak
Foto: Shutterstock

letovanje

POMAMA ZA LETOVANJEM U OVOJ ZEMLJI, SRBI 10 NOĆENJA PLAĆAJU SAMO 200 €: Potražnja neverovatna, u cenu uključen i doručak

Novčanik -

U Tursku, zemlju čiju obalu zapljuskuju četiri mora, može se iz Srbije otputovati autobusom ili avionom. Većina ponuda koje nude naše agencije su all inclusive, tako da oni koji se odluče za ovu destinaciju neće imati brige o hrani i piću.

Kušadasi, Alanja, Kemer, Antalija, Belek, Side su najpoznatija letovališta u ovoj zemlji. Pogodnost za turiste dve zemlje, najavljena još prošle godine, da će moći da putuju samo sa ličnom kartom još nije zaživela u pravom smislu te reči.

Kako su nam rekli u jednoj beogradskoj turističkoj agenciji još lane je obećano da će naši turisti moći da uđu samo sa biometrijskom ličnom kartom. Tako se, međutim, neće moći u Tursku ni ove godine.

- To naše ljude mnogo ni ne zanima,je svako ko ide na letovanje, ima i pasoš - kažu u agenciji.

Ponuda aranžmana za Tursku vrlo je raznolika u zavisnosti od toga šta aranžman podrazumeva i za koju agenciju se turisti odluče da im organizuje letovanje. Za sedam dana u all-inclusive aranžmanu avionom u mestu Side u hotelu sa pet zvezdica treba izdvojiti od 900 do 1.300 evra po osobi, dok isti paket, recimo, u Antaliji košta od 600 do 1.000 evra.

U Kušadasi na 10 dana možete i za 200 evra autobusom, ali s obzirom da je ovo cena za noćenje sa doručkom moraćete da pripremite novac i za hranu. U zavisnosti od hotela iznosi se za isti period kreću i do 500 evra. U ovu cenu ulazi i prevoz autobusom do letovališta, a ukoliko ne želite tako da putujete od konačnog iznosa odbija se oko 50 evra.

Od prošle godine u Turskoj su poskupele svakodnevne potrepštine, poput kućne hemije, hrane, posebno meso, pa je bolje birati alll-inclusive varijante ako se odlučite za letovanje u ovoj zemlji.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track