KAKO DA SE NAJLAKŠE OSLOBODITE NEUSPEŠNE FIRME: Ovo će vam sigurno pomoći
Foto: Promo

KAKO DA SE NAJLAKŠE OSLOBODITE NEUSPEŠNE FIRME: Ovo će vam sigurno pomoći

InfoBiz -

Procvat preduzetništva doveo je do otvaranja velikog broja firmi u našoj državi. U sladu sa tim veliki broj je i onih pravnih lica koji ne uspeju da izbore svoje mesto na tržištu pa su neretko u situaciji da prekinu svoje poslovanje. To može biti prilično zahtevan proces i iziskuje dosta energije ali i novca pa često predstavlja zaista loše iskustvo za veliki broj preduzetnika.

Biznis
foto: Promo

Izmene Zakona o privrednim društvima iz 2021. godine (član 548 službeni glasnik RS,broj 109/2021)) su u velikoj meri uticale na proces likvidacije i donele jasne smernice na koji način je neophodno odraditi ovaj postupak. S tim u vezi licima koji imaju ovaj problem sve je češće neophodna pomoć stručnih lica a celokupan proces mogu uraditi i jednostavnim prenosom odgovornosti ovlašćenim licima za preuzimanje i otkup firmi. Ukoliko je Vaša firma u blokadi, u procesu likvidacije ili ako imate zaduženje prema bankama (kredit), dobavljačima (isplata ili refinansiranje duga) ili jednostavno želite da se rešite svoje firme u skladu sa svim zakonima i propisima to možete sada uraditi na jednostavan način.

Biznis
foto: Promo

Kupovina i prodaja firmi od strane ovlašćenih lica funkcioniše na sledeći način - potrebno je sastaviti ugovor o prenosu udela koji se overava kod notara. Ugovor sadrži promenu vlasnika, direktora i promenu sedišta firme. Takodje se popunjavaju obrazci APR-a i celokupna dokumentacija koju dobijate se predaje u isti tako da je celokupan proces zaokružen i gotov za 3-4 dana. Zakazivanje i troškove notarskih i taksi u Apr-u za sve promene snosi vaš partner. Uz to možete dobiti i pomoć oko osnivanje nove firme i besplatno pravno savetovanje.

Posetite sajt firme koja Vam može pomoći da lakše rešite ovaj problem i krenete u nove poslovne poduhvate.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track