MATURANTI SLAVILI UZ DI-DŽEJA I TRUBAČE: Žurka na lozničkom Trgu Jovana Cvijića (FOTO)
Foto: Kurir/T.I.

MATURANTI SLAVILI UZ DI-DŽEJA I TRUBAČE: Žurka na lozničkom Trgu Jovana Cvijića (FOTO)

InfoBiz -

Uz pesmu, igru, di-džeja i trubače na Trgu Jovana Cvijića, odnosno srednjoškolskom parku, u utorak su učenici završnih razreda tri lozničke srednje škole veselo obeležili kraj nastave i završetak ovog dela školovanja.

Zajednički su se radovali maturanti Tehničke škole, Srednje ekonomske škole i Srednje škole "Sveti Sava", a svako odeljenje imalo je majice u različitim bojama i sa posebnim natpisima.

Loznica, maturanti
foto: Kurir/T.I.

Maturantni su u centru grada pevali praćeni osmesima slučajnih prolaznika, a posle kišnih kao naručen bio je današnji, pravi letnji dan za ovakvu zabavu. Napravili su i krug centralnim gradskim ulicama praćeni jekom trubača pa se vratili kod spomenika Jovanu Cvijiću da nastave žurku. Danas su čuli poslednje školsko zvono, a sada im predstoje maturske večeri pa nekima sledi traženje posla, a ostalim polaganje prijemnih ispita na fakultetima i nastavak obrazovanja.

Loznica, maturanti
foto: Kurir/T.I.

Oni su danas slavili u "svojoj režiji", a očekuje se da i ove godine u junu kroz grad bude organizovan zajednički defile svih srednjoškolskih maturanata. Uglavnom, još jedna generacija rekla je zbogom đačkim klupama.

Inače, pre sedam dana ovakvu proslavu imali su i učenici Gimnazije "Vuk Karadžić" koji su se ranije raspustili.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track