EKONOMISTI O NAJAVLJENIM MERAMA: Stimulativno za građane, poljoprivrednu i industrijsku proizvodnju! SVAKA POMOĆ JE DOBRODOŠLA!
Foto: Zorana Jevtić

očuvanje standarda

EKONOMISTI O NAJAVLJENIM MERAMA: Stimulativno za građane, poljoprivrednu i industrijsku proizvodnju! SVAKA POMOĆ JE DOBRODOŠLA!

InfoBiz -

Ekonomisti ocenjuju da će osam ekonomskih mera koje je najavio predsednik Srbije Alaksandar Vučić uticati pozitivno na standard građana, ali i na poljoprivrednu i industrijsku proizvodnju, kao i da je svaka vrsta pomoći dobrodošla.

Ljubodrag Savić ekonomista kaže da je u vreme krize svaka vrsta pomoći za građane dobrodošla, posebno za majke i penzionere.

- Rekao bih da je to nastavak pomoći koja se daje još od epidemije kovida-19. Druga strana medalje jesto što će to ipak imati određeni udar na javne finansije u Srbiji, posebno kad se ima u vidu da su u poslednje dve-tri godine odvojena značajna sredstva za pomoć građana. Od Vlade Srbije ipak očekujem da ima u vidu obe stvari, i pomoć, ali i stanje javnih finansija. Kriza kuca na vrata mnogo bogatijih zemalja, Srbija mora dobro da vodi računa o tome - navodi Savić za Kurir.

Miladin Kovačević ekonomista kaže da će mere uticati na bolji standard građana.

- Delovaće stimulativno i na poljoprivrednu i na industrijsku proizvodnju, jasno je da se standard u najmanju ruku neće smanjiti. Svima je jasno da su te mere pozitivne u tom smislu - rekao je Kovačević.

Kurir.rs/ M. B.

Bonus video:

01:33

KAKVE ĆE EKONOMSKE BOLJITKE DONETI IZREČENE MERE DRŽAVE?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track