OVO SIGURNO IMATE U KUĆI A MOŽE DA VAM DONESE I VIŠE OD 2.000€: Pogledajte u stare ormare vaših baka i oparite se na brzinu (FOTO)
Foto: Shutterstock/Amarin A

neverovatno

OVO SIGURNO IMATE U KUĆI A MOŽE DA VAM DONESE I VIŠE OD 2.000€: Pogledajte u stare ormare vaših baka i oparite se na brzinu (FOTO)

Novčanik -

Svaka kuća u Srbiji sigurno ima barem jedan goblen, a ostaviće vas u čudu kada vidite koliko oni danas vrede.

Inače, gobleni su ranije krasili zidove domove i bili obavezan detalja svake sobe, nekada i više njih. Bake su gotovo svakodnevno vezle goblene za koje treba dosta preciznosti i strpljenja.

Najčešći motivi na goblenima tada su bili portreti, cveće, voće, poljane, planine. Međutim, danas je priča potpuno drugačija. Goblene retko možete da vidite na zidovima moderne porodice. Neki ih čuvaju samo zbog nostalgije ili uspomene na nekog člana porodice, a mlađe generacije se i ne usuđuju da probaju da vezu.

Ima i onih koji se odluče da goblene prodaju, a nas su poprilično iznenadile cene istih. Tako smo na oglasniku Sasomange pronašli jedan koji se prodaje za više od 2.000 evra!

sasomange, goblen
foto: Printscreen Sasomange

Tajna večera Vilerov goblen, slika Leonarda da Vincija - 240.000 dinara

"Vilerov goblen Tajna večera 130x50 plus ram, Leonarda da Vinčija rađen originalnim koncima kupljenim u Nemačkoj, 56 boja, pedantno, zadnja strana kao prednja, uramljen - Wiehler Gobelin Das Heilige Abendmahl", navodi se u ovom oglasu i dodaje da je stanje novo/nekorišćeno.

sasomange, goblen
foto: Printscreen Sasomange

Tu je i goblen "Bulke", star 70 godina koji se prodaje za više od 50.000 dinara.

"Prodajem Vilerov goblen "Bulke" star 70 godina i očuvan u veoma dobrom stanju. Rađen je sa kvalitetnim i skupim nemačkim Vilerovim koncima. Uramnjen je u prelepom velikom ramu čija je cena tada bila 200 evra. Dimenzije su mu 96x76", piše u oglasu, a ovaj goblen se prodaje za 58.792 dinara.

sasomange, goblen
foto: Printscreen Sasomange

Još jedna zanimljiva ponuda je oglas za goblen koji se prodaje za 58.000 dinara.

"Prodajem original Vilerov goblen “Jesen”, 20x51cm, 24 boje, 9 šavova/1cm", stoji u ovom oglasu gde se navodi i da je goblen nekorišćen.

Sudeći po ovim oglasima, od goblena može dobro da se zaradi, ako niste nostalgični i ne želite da sačuvate uspomene na bake, majke...

(Kurir.rs/Sasomange)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track