Najnovije vesti

Nemačka odobrila 81 milion evra za Srbiju
Foto: Preent Screen

Nemačka odobrila 81 milion evra za Srbiju

Biznis
Protokol o razvojnoj saradnji potpisali su direktor Kancelarije za evropske integracije Milan Pajević i predstavnik Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke Leo Krojc, uz prisustvo ambasadora Nemačke u Srbiji Hajnca Vilhelma

BEOGRAD - Vlade Srbije i Nemačke potpisale su danas u Beogradu Protokol o razvojnoj saradnji, kojim je predviđena nemačka pomoć Srbiji za 2012. godinu od 81 milion evra.

Protokol su potpisali direktor Kancelarije za evropske integracije Milan Pajević i predstavnik Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke Leo Krojc, uz prisustvo ambasadora Nemačke u Srbiji Hajnca Vilhelma.

Ambasador Vilhem je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je pomoć namenjena za javnu infrastrukturu - vodosnabdevanje i energetiku, ekonomsku oblast i demokratiju i civilno društvo. On je rekao da je Srbija među deset najvećih primalaca nemačke razvojne pomoći u svetu, koja od 2000. godine iznosi oko 1,2 milijarde evra.

Vilhem je izrazio očekivanje da će ova nova sredstva pomoći Srbiji na putu ka Evropi i dodao da je Nemačka jako zainteresovana da Srbija što pre postane članica Evropske unije. Pajević je dodao da će novac namenjen za energetiku biti najviše upotrebljen za projekte u Zvorniku i Bajinoj Bašti i druge infrastrukturne projekte Pajević je zahvalio nemačkoj vladi na dosadašnjoj pomoći i izrazio očekivanje da će se dobra saradnja nastaviti i narednih godina.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...