Čipsara: Čips, flips i pire stižu u januaru

Kreće proizvodnja

Čipsara: Čips, flips i pire stižu u januaru

InfoBiz -
Najpre je potrebno obezbediti dovoljne količine krompira

ČAČAK - Čačanska Čipsara pokreće proizvodnju polovinom januara 2013. godine, izjavio je zamenik gradonačelnika Radenko Luković.

Na današnjem sastanku nekada najvećih kooperanata sa menadžmentom Čipsare i Lukovićem, dogovoreno je da se pokrene proizvodnja čipsa, flipsa i pirea. Kako Luković navodi, najpre je potrebno obezbediti dovoljne količine krompira radi kontinuirane proizvodnje do sledećeg roda.

Čipsara namerava da uspostavi ozbiljnu saradnju sa kooperantima, kojima će se, kako kaže, obezbediti ugovor na pet godina, a cena će biti precizirana, uz obezbeđivanje plaćanja sirovine (krompira) bankarskim garancijama.

"Trenutno je suštinski problem kako stimulisati poljoprivredne proizvođače cenom, u čemu smo mi prepoznali našu ulogu i planiramo da subvencionišemo proizvodnju. Najvažnije je nabaviti kvalitetne sorte semenskog krompira kao što su panda, saturn i atlantik, koji bi dao dobar prinos", rekao je Luković.

On je dodao i da su prve količine sirovine otkupljene po znatno višoj ceni od tržišne - za 19 , a realna je 13 evrocenti za kilogram, kako bi se pokrenula proizvodnja.Prema njegovim rečima novi vlasnici Čipsare planiraju otkup 6000 tona krompira sa ovog područja sledeće godine.Inače, ova čačanska fabrika je privatizovana 2005.godine kada je kupio biznismen iz Beograda Slaviša Puric, koji je promenio ime u Slap Grupa. Fabrika je bankrotirala pre dve godine i uvedena u stečaj.

Polovinom septembra 2012. prodata je konzorcijumu koji čine tri fizička lica -Tomislavu Bajeviću, Vlatku Barbariću i Žarku Dragičeviću.Pre privatizacije, Čipsara je bila jedna od najuspešnijih firmi u regionu, a svoje proizvode je izvozila u sve zemlje u okruženju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja