Dušan Bajatović: Istraga neće uticati na rad Azotare
Foto: Beta

Afera đubrivo

Dušan Bajatović: Istraga neće uticati na rad Azotare

InfoBiz -
Na proslavi 50 godina rada Azotare rekao da svako ko se ogrešio o zakon treba da bude kažnjen, ali istakao da to ne znači da Azotara treba da bude uništena i vraćena špekulantima

PANČEVO - Istraga o malverzacijama sa đubrivom i pšenicom neće uticati na poslovanje Azotare, izjavio je danas u Pančevu Dušan Bajatović, direktor Javnog preduzeća Srbijagas u okviru kojeg posluje pančevačka azotara.

Na proslavi 50 godina rada Azotare on je rekao da svako ko se ogrešio o zakon treba da bude kažnjen, ali istakao da to ne znači da Azotara treba da bude uništena i vraćena špekulantima.

"Ne mislim da treba da se branimo po medijima, niti mislim da ljude treba osuđivati u medijima", rekao je Bajatović i dodao je da je "neprimereno ponašanje lobija" kojih ima u vezi s aferom prodaje đubriva.

Direktor Srbijagasa, koji je i potpredsednik vladajuće Socijalističe partije Srbije, rekao je da će konkretno o svemu govoriti kada budu poznati svi detalji istražnih radnji koje su u toku.

Bajatović je istakao da HIP Azotara redovno plaća obaveze i isplaćuje zarade i da će prvi put za poslednjih 25 godina poslovati bez gubitaka.

"U ovoj godini imaćemo najveću proizvodnju za poslednjih 20 godina, a posle dugog niza godina preduzeće ostvaruje izvoz. Zahvaljujući tome stabilizovali smo srpsko tržište veštačkih đubriva, što znači da su Vlada i Srbijagas uspeli da preseku osnovni špekulantski kanal â€" poslovanje uvozničkih lobija", rekao je on. Bajatović je najavio da će Srbijagas odabrati strateškog partnera za Azotaru i Agroživ u dogovoru s Vladom Srbije i uz saglasnost rukovodstava i sindikata.

Dodao je da se radi na programu restrukturiranja Petrohemije u Pančevu za koju će potpunu odgovornost preuzeti Naftna industrija Srbije i Srbijagas, čime bi, kako je ocenio, problem te firme "na neki način" bio rešen.beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track