Knjigovođe, PDV prijavite elektronski!

Ministarstvo finansija

Knjigovođe, PDV prijavite elektronski!

InfoBiz -
Od 180 kompanija koje koriste taj elektronski servis, gotovo 50 ih je iz Ivanjice i vodi ih isti knjigovođa

BEOGRAD - Ministarstvo finansija i privrede pozvalo je danas sve knjigovođe da iskoriste mogućnost elektronske prijave PDV-a i sebi smanje troškove poslovanja, vreme potrebno za podnošenje prijava i čekanje na šalterima Poreske uprave.U Srbiji oko 60.000 preduzeća ima obavezu da svakog meseca podnese poresku prijavu za PDV, ali je samo 180 preduzeća počelo da koristi onlajn elektronski servis Poreske uprave za podnošenje tih prijava.

Interesantan podatak je da je, od 180 kompanija koje koriste taj elektronski servis, gotovo 50 iz Ivanjice i da ih vodi isti knjigovođa, čime je sebi ostvario višestruke uštede na vremenu i novcu potrebnom za vođenje tih poslova.

Poreska uprava je 30. novembra održala obuku za 40 knjigovođa kako bi im olakšala prelazak na elektronsko prijavljivanje PDV-a.Naredni, redovni zakonski rok za podnošenje PDV prijava Poreskoj upravi je 10. decembar, pa se očekuje da će većina knjigovođa koja je prošla obuku, klijentima početi da podnose taj dokument u elektronskoj formi.Sledeća obuka za knjigovođe biće održana u Poreskoj upravi u januaru 2013. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track