Imovina dela Viskoze na dobošu

Stečaj

Imovina dela Viskoze na dobošu

InfoBiz -
Poziv zainteresovanim kupcima da do 15. januara dostave ponude za kupovinu pokretne imovine preduzeća Svila i Hemiremont iz sastava lozničke hemijske industrije

LOZNICA - Agencija za privatizaciju pozvala je zainteresovane kupce da do 15. januara dostave ponude za kupovinu pokretne imovine preduzeća Svila i Hemiremont iz sastava lozničke hemijske industrije Viskoza u stečaju.Procenjena vrednost imovine Svile iznosi 56,1 milion dinara, a kupci su dužni da uplate depozit od 11,22 miliona. Procenjena vrednost imovine Hemiremonta koje se nudi na prodaju iznosi 4,98 miliona dinara, a depozit je 992.000 dinara, navodi se na sajtu Agencije (www.priv.rs).

Na prodaju se nude rashodovane mašine, postrojenja, konstrukcije, vozila i druge sekundarne sirovine ova dva preduzeća.

Kupci su dužni da obezbede demontažu, sečenje, utovar i prevoz, a pravo da podnesu ponude imaju preduzeća koja otkupe dokumentaciju u vrednosti od 15.000 dinara plus PDV i uplate predviđen depozit do 8. januara.

U pozivu se navodi da će kupoprodajni ugovor biti potpisan u roku od tri dana od proglašenja najuspešnijeg ponuđača.Proizvodnja u glavnom delu Viskoze obustavljena je u februaru 2005. godine. U februaru 2007. godine Agencija za privatizaciju prodala je na aukciji tri Viskozina preduzeća - "Energetiku", "Hortikulturu" i "Lofolen".

Kasnije su zakazane dve licitacije za deset preostalih Viskozinih preduzeća, ali za njih nije bilo zainteresovanih, pa je u junu 2009. godine čitava fabrika sa preostalim preduzećima otišla u stečaj.

U međuvremenu, 25. februara i 15. aprila prošle godine, Agencija je dva puta bezuspešno pokušavala da proda preostalu imovinu Viskoze, procenjenu na 1,2 milijarde dinara, ali nije bilo zainteresovanih kupaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track