Ministar Ljajić otvorio Supervero na Voždovcu

Uloženo 1,2 miliona evra

Ministar Ljajić otvorio Supervero na Voždovcu

InfoBiz -
Supermarket u kome će posao dobiti 60 radnika peti je u Beogradu i drugi na Voždovcu, a prostire se na površini od 1.400 kvadrata i u ponudi ima oko 25.000 proizvoda

BEOGRAD - Grčki trgovinski lanac Veropulos otvorio je danas u beogradskoj opštini Voždovac maloprodajni objekat u koji je investirano 1,2 miliona evra.

Supermarket u kome će posao dobiti 60 radnika je peti po redu u Beogradu i drugi na Voždovcu, a prostire se na površini 1.400 kvadratnih metara i u ponudi ima oko 25.000 proizvoda.

Otvaranju je prisustvovao ministar trgovine Rasim Ljajić. On je istakao da će otvaranje supermarketa biti najveća dobit za kupce, jer ovakve investicije znače još bolju ponudu i pristupačnije cene dostupne najvećem broju potrošača.

Ljajić je poručio da će Srbija i dalje raditi na liberalizaciji tržišta i stvaranju povoljnog ambijenta za dolazak drugih trgovinskih lanaca, pojednostavljivanje procedura i dobijanje dozvola.

On je rekao da se raduje otvaranju svakog radnog mesta u Srbiji, ukazavši na značaj 50 miliona evra investicija koje je grčki Veropulos investirao u proteklih 10 godina od kada posluje u našoj zemlji.Ljajić je naglasio da je to značajno za našu poljoprivredu i prehrambrenu industriju, jer će rafove trgovina puniti i domaći proizvodi ne samo u Srbiji, već i u zemljama u kojima Veropulos ima svoje objekta.

Ljajić je napomenuo da je u trgovinskim lancima u Srbiji zaposleno 24.000 radnika. Ambasador Grčke u Srbiji Stoidis Dimostenis naglasio je da je ulaganje Veropulosa u Srbiju dokaz poverenja koja kompanija ima u Srbiju i zakonske regulative."To je doprinos i srpskoj ekonomiji, s obzirom da se otvaraju i nova radna mesta", naglasio je Dimostenis.

Generalni direktor kompanije Veropulos Vasilis Kakagiotis je istakao da ta kompanija proslavlja desetu godinu poslovanja u Srbiji i otvara još jedan market, što pokazuje istrajnost kada je reč o realizaciji novih investicija i otvaranju novih radnih mesta, pa i u vreme krize."Od početka nastojimo da ponudimo vrhunski kvalitet robe i usluge na zadovoljstvo velikog broja potrošača, čije je poverenje naš najveći podsticaj u poslovanju svih ovih godina", poručio je Kakagiotis.

Predsednik opštine Voždovac Dragan Vukanić ukazao je na dobre i bratske odnose Srbije i Grčke i u vreme krize, uz napomenu da je prava potvrda takvih veza dve zemlje i današnje otvaranje još jednog maloprodajnog objekta Veropulosa na Voždovcu.Ljajić: Novi zakon o robnim rezervama

Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić najavio je danas da će uskoro biti donet potpuno nov zakon o robnim rezervama kojim će rezerve biti reformisane."Robne rezerve ne mogu biti samo magacin koji će isporučivati robu u određenim vanrednim situacijama. One moraju da predviđaju kretanja na tržištu i reaguju pre nego što nastupe poremećaji", rekao je Ljajić novinarima u Beogradu gde je prisustvovao otvaranju jedne samousluge.Ljajić je dodao da je potpuno prevaziđen zakon iz 1992. godine koji uređuje rezerve. Naglasio je da će se država protiv poremećaja cena i nestabilnosti tržišta boriti svim tržišnim mehanizmima, a jedan od načina su i intervencije iz robnih rezervi.

Uskoro deklaracija s velikim trgovcima

Ministar trgovine Rasim Ljajić najavio je danas da bi za desetak dana sa velikim trgovinskim lanacima trebalo da bude potpisana deklaracija koja bi potrošačima mogla da omogući pristupačnije cene i bolji kvalitet usluge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track