BG aerodrom kupuje od Kineza 6 aviomostova

Potpisan ugovor

BG aerodrom kupuje od Kineza 6 aviomostova

InfoBiz -
Ugovor vredan 2,19 miliona evra potpisali su generalni direktor aerodroma Velimir Radosavljević i predstavnik kineske kompanije Albert Jao, u prisustvu srpskog ministra saobraćaja Milituna Mrkonjća

BEOGRAD - Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu i kineska kompanija "Shenzen CIMC-Tianda" potpisali su danas ugovor o nabavci šest novih aviomostova za ukrcavanje putnika u avione.Ugovor vredan 2,19 miliona evra potpisali su generalni direktor beogradskog aerodroma Velimir Radosavljević i predstavnik kineske kompanije Albert Jao, u prisustvu srpskog ministra saobraćaja Milituna Mrkonjća.

Radosavljević je rekao da beogradski aerodrom nastavlja da obnavlja i izgrađuje aerodromsku infarstrukturu i najavio da će u naredne tri godine biti investirano oko 40 miliona evra, što će obezbediti aerodrom iz sopstvenih sredstava.

Ističući da je kineska kompanija "Shenzen CIMC-Tianda" pobedila na međunarodnom tenderu na kome su učestvovale kompanije iz Azije, SAD i Evrope, on je dodao da je ranije procenjeno da će nabavka iznositi 290.000 evra više nego što je sada dogovorena cena.

Jao je rekao da će nabavka novih aviomostova za aerodrom biti realizovana do decembra 2013. i ocenio da će opremanje aerodroma "Nikola Tesla" ojačati njegovu poziciju u regionu jugoistočne Evrope.

Regionalni menadžer kineske kompanije Angus Jan je istakao da je "Shenzen CIMC-Tianda" jedan od vodećih proizvođača avioopreme u svetu i da je do sada izgradila 2.900 aviomostova za oko 165 aerodroma u oko 45 zemalja, kao i da pokrivaju 50 odsto evropskog tržišta.Mrkonjić je izjavio da je beogradski aerodrom jedno od najboljih državnih preduzeća u oblasti saobraćaja u Srbiji, a Velimir Radosavljević jedan od najboljih direktora i njegovih saradnika.

Ističući da su kineske kompanije pravi izbor za realizaciju važnih projekata u našoj zemlji, on je podsetio da su se već odlično pokazale u izgradnji mosta između Zemuna i Borče u Beogradu.Mrkonjić je rekao da Vlada Srbije pokušava da dovede samo najbolje strane kompanije za realizaciju projekata i da Kinezi imaju prioritet.Ministar je dodao da je u oblasti saobraćaja u Srbiji zaposleno oko 100.000 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track