Banatski paori: Ne štitimo domaće tajkune
Foto: KURIR

Negiraju

Banatski paori: Ne štitimo domaće tajkune

InfoBiz -
Ne radimo u korist domaćih tajkuna. Ne želimo da štitimo domaće šeike od stranih šeika, navodi banatska asocijacija poljoprivrednika

BEOGRAD - Banatska asocijacija poljoprivrednika "Bantski paori" demantovala je da radi u korist domaćih tajkuna.

"Mi ne želimo da štitimo domaće šeike od stranih šeika", navodi se u saopštenju te asocijacije.

Kako se navodi, "Banatski paori" se zalažu za interese malih i srednjih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, jer oni mogu da pokrenu privredni razvoj Srbije.

Asocijacija traži od države da sve oranice koje želi da proda ponudi isključivo porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima po 20 hektara. Uslov je da ta kupljena oranica ne prelazi 100 hektara ukupnog vlasništva tog gazdinstva.

Potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je ranije da trojica srpskih biznismena, koje nije želeo da imenuje, vode "hajku" protiv dolaska kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiju i njenog ulaganja u sedam propalih poljoprivrednih kombinata.

"Shvatićete da iza toga stoji biznis i interesi tri moćna biznismena, tri velikana srpskog biznisa koji misle da mogu da prodaju sve budzašto, da uništavaju srpsko selo, da mogu da angažuju koje hoće od udruženja kada im padne napamet", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track