Dačić na otvaranju nove proizvodne linije Fresenijusa
Foto: Tanjug

Vršac

Dačić na otvaranju nove proizvodne linije Fresenijusa

InfoBiz -
U okviru industrijskog kompleksa "Hemofarma" u Vršcu otvorena nova proizvodna linija kompanije "Fresenijus medikal ker" za proizvodnju komponenti paketa za dijalizu
1 / 4 Foto: Tanjug

VRŠAC - U okviru industrijskog kompleksa "Hemofarma" u Vršcu danas je otvorena nova proizvodna linija kompanije "Fresenijus medikal ker" za proizvodnju komponenti paketa za dijalizu.

Zahvaljujuci ovoj investiciji, vrednoj 602 hiljade evra, posao u Vršcu će dobiti 112 radnika, a budući da je 95 odsto proizvodnje arterijsko-venskih sistema namenjeno izvozu očekivana vrednost medicinske opreme koja će iz Vršca svake godine biti plasirana na inostrana tržišta je 43 miliona evra.

Otvaranju treće proizvodne linije "Fresenijusa" u Vršcu prisustvovali su premijer Ivica Dačić, ministarka zdravlja Slavica Đukić-Dejanović, predsednik pokrajinske Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i ambasdor Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm.

Multinacionalna korporacija "Fresenijus grupa" u Srbiji trenutno upošljava 669 radnika u Beogradu i Vršcu, kao i sto radnika u pet specijalnih bolnica u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Ta kompanija namerava da u novembru 2014. godine u Tehnološkom parku u Vršcu otvori fabriku površine 10.320 kvadratnih metara u koju će biti preneti postojeći prizvodni kapaciteti sa potrebna 744 zaposlena.

S obzirom na to da je u projektu razmatran i dodatni prostor kojim bi se udvostručili kapaciteti za proizvodnju arterijsko-venskih sistema i uvele nove proizvodne linije, fabrika bi u budućnosti mogla da upošljva ukupno 1.150 radnika.

"Fresenijus medikal ker" je najveći svetski proizvodač opreme za dijalizu, a posredstvom svoje mreže od 3.135 klinika širom sveta opslužuje više od četvrt miliona pacijenata sa hroničnom insuficijencijom bubrega.

"Fresenius grupa" je u 2012. godini širom sveta ostvarila prodaju opreme i usluga od 16,5 milijardi evra, a prema podacima iz septembra prošle godine upošljava više od 160.000 radnika širom sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track