Jagodinski Jugoprevoz prodaje 43 rashodovana autobusa

Javno nadmetanje

Jagodinski Jugoprevoz prodaje 43 rashodovana autobusa

InfoBiz -
Uz autobuse, koji su neregistrovani i uglavnom nekompletni, prodaju se i oprema, inventar, alati i zalihe rezervnih delova

JAGODINA - Agencija za privatizaciju oglasila je prodaju, putem javnog nadmetanja, pokretne imovine Autosaobraćajnog preduzeća "Jugoprevoz" iz Jagodine, u stečaju, u koju spada i 43 autobusa.Uz autobuse, "koji su neregistrovani i uglavnom nekompletni" prodaju se i oprema, inventar, alati i zalihe rezervnih delova, navodi se u oglasu Agencije.

Javno nadmetanje zakazano je za 26. februar, a početna cena je 5.016.900 dinara, depozit 2.006.760 dinara."Jugoprevoz" je bio jedno od najvećih preduzeća u svoj branši u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji.Žiro račun mu je blokiran 2004. godine, a 2009. godine u preduzeću je proglašen stečaj.

Preduzeće je bilo šest puta na prodaji, a sedmi put oglas je povučen, po zakonu o restituciji, a eventualni budući naslednici imaju pravo da se jave do 6. oktobra ove godine, izjavila je Tanjugu poverenik stečanog upravnika Snežana Dimitrijević.

U proteklim aukcijama prodati su Auatobuska stanica i objekat Turističke agencije "Karavan".Nadmetanje je obustavljeno kada je bila oglašena prodaja direkcije, auto baze i remontnog centra, objekti upravne zgrade I, II i III, ukupne površine 1. 500 kvadratnih metara, zgrade drumskog saobraćaja, proizvodno remontna hala sa kotlarnicom, zgrada tehničkog pregleda vozila, portirnica, zatim žičani magacin, Servis "dnevna nega", zgrada benzinske pumpe sa nastraešnicom, trafostanica, kanal za vozila, rezervaor za gorivo, rezervaor za otpadno ulje, baraka, zalihe i oprema.

Mali akcionari, njih 419, od "Jugoprevoza" potražuju 360 miliona dinara za neisplaćene lične dohotke, uplatu penzionog doprinosa, regres, otpremnine, izjavio je Tanjugu predsednik Malih akcionara Milovan Simić.On je dodao da su mali akcionaru, preko pravnog zastupnika, u septembru prošle godine podneli tužbu Evropskom sudu u Strazburu za naplatu duga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track