Gasprom kupuje jos 25 odsto udela u Jugorosgasu

Srbijagas

Gasprom kupuje jos 25 odsto udela u Jugorosgasu

InfoBiz -
Ruska firma je već vlasnik četvrtine "Jugorosgasa", a o novoj kupovini će se raspravljati na prvom sledećem sastanku u Moskvi, kazao je Dušan Bajatović, direktor "Srbijagasa"

BEOGRAD - Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je da je "Gasprom" banka spremna da kupi još 25 odsto vlasništva preduzeća "Jugorosgas".

"Većinski vlasnik "Jugorosgasa" je "Srbijagas", a ruski Gasprom već ima 25 odsto vlasništva", objasnio je Bajatović.

On je najavio da će se o toj kupovini raspravljati na prvom sledećem sastanku u Moskvi. Saradnju Srbije i Rusije u energetskom sektoru Bajatović je ocenio kao izuzetno dobru, ali je istakao da je neophodno potpisivanje dugorocnog ugovora.

"Nama jedno skladište (Banatski dvor) nije dovoljno i Srbiji je neophodan dugoročan ugovor, jer će on omogućiti uz male bankarske garancije fleksibilnost povlačenja gasa po povoljnijoj ceni" kazao je Bajtović.

On je ponovio da će ove godine Srbija jeftinije kupovati ruski gas. Trentuna cena za hiljadu kubnih metara gasa je 480 dolara, a od 2013. godine gas će se kupovati za 370 dolara.

Govoreći o pokrenutoj finasijskoj istrazi u "Srbijagasu" Bajatović je rekao da je njegov "najveći interes da se te priče završe" i dodao da će revizor biti taj koji će staviti tačku kako je funkcionisano "Srbijagas".

Bajatović je kazao da on ne misli da nema poverenje Vlade Srbije, ali je istakao da se on neće povući sa mesta direktora "Srbijagasa".

"Dobro sam radio svoj posao svih ovih godina. Ugovoreno je sladište Bantaski dvor, Južni tok, spasio sam 21 firmu i ja neću da se povučem, boriću se do kraja" istakao je Bajatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track