Dinkić: Tigru pozajmicu od 200 miliona dinara

Biznis

Dinkić: Tigru pozajmicu od 200 miliona dinara

InfoBiz -
Ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je da će Vlada Srbije obezbediti sledeće nedelje 200 miliona dinara za kompaniju Tigar kako bi se radnicima isplatile plate za dva meseca i da se overe zdravstvene knjižice

PIROT - Vlada Srbije obezbediće sledeće nedelje kratkoročnu pozajmicu kompaniji Tigar od 200 miliona dinara da bi se radnicima isplatile zarade za protekla dva meseca i da bi mogli da overe zdravstvene knjižice, izjavio je danas miministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

On je istakao, tokom posete fabrici, da će, takođe, biti obezbeđena garancija Fonda za razvoj od 15 miliona evra da bi se reprogramirali kompletni dugovi Tigra, osigurala sredstva za obrtni kapital i porudžbine te kompanije mogle da realizuju.

Dinkić je rekao i da je generalni direktor Tigra Jelena Petković podnela ostvaku na zahtev sindikata, kao moralni čin.Prema rečima Dinkića, kompanija Tigar je lani zapala u finansijske teškoće zbog kredita banaka uzetih u ranijem periodu.

On je naveo da je vlada odlučila da pomogne Tigru kako bi ta fabrika mogla u kratkom roku da se vrati na mesto lidera u gumarskoj proizvodnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track