Produžen rok za dostavljenje prijava za Galeniku

Ministarstvo finansija

Produžen rok za dostavljenje prijava za Galeniku

InfoBiz -
Na konkursu mogu da učestvuju kompanije iz farmaceutske industrije koje se tom delatnošću bave najmanje pet poslednjih godina i koje su u 2011. imale poslovni prihod od 200 miliona evra

BEOGRAD - Ministarstvo finansija i privrede Srbije produžilo je danas rok za dostavljanje prijava za učešće u postupku za strateško partnerstvo u beogradskoj farmaceutskoj kompaniji Galenika do 4. marta.

Kako se navodi u oglasu objavljenom u listu Politika, potencijalni investitori trebalo bi da pismo o namerama za strateško partnerstvo za Galeniku dostave do 1. aprila.

Javni poziv prikupljanja ponuda za Galeniku objavljen je 14. januara, a danas je isticao rok za dostavljenje pisama o namerama. Namera Vlade Srbije jeste da na osnovu analize dostavljenih predloga donese odluku o daljem postupku izbora strateškog partnera za tu državnu farmaceutsku kompaniju.

Na konkursu mogu da učestvuju kompanije iz farmaceutske industrije koje se tom delatnošću bave najmanje pet poslednjih godina i koje su u 2011. imale poslovni prihod od 200 miliona evra. Pravo da dostave pismo o namerama imaju kompanije koje ispune kvalifikacione kriterijume, uplate 10.000 evra i potpišu ugovor o čuvanju poverljivih podataka.

Potencijalni investitori koji ispune te uslove imaće pristup dokumentaciji o kompaniji i mogućnost da posete Galeniku do 29. marta 2013. godine. Vlada Srbije dala je 21. decembra 2012. saglasnost za pokretanje postupka pronalaženja strateškog partnera za Galeniku.

Ministar finansija i privrede, Mlađan Dinkić, izjavio je danas da je javni poziv za izbor strateškog partnera za Galeniku produžen kako bi bilo prikupljeno što više kvalitetnih ponuda, i napomenuo da su do sada četiri kompanije otkupile dokumentaciju i prijavile se na poziv."Mi želimo da imamo što veći izbor kako bi našli što boljeg strateškog partnera za našu najveću farmaceutsku kompaniju", rekao je Dinkić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track