Razvojnoj banci Vojvodine oduzeta dozvola za rad

NBS

Razvojnoj banci Vojvodine oduzeta dozvola za rad

InfoBiz -
Razvojnoj banci Vojvodine (RBV) oduzeta je dozvola za rad u skladu sa Zakonom o preuzimanju imovine i obaveza određenih banaka radi očuvanja stabilnosti finansijskog sistema Srbije, saopštila je NBS

BEOGRAD - Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je danas da je Izvršni odbor te institucije doneo odluku o oduzimanju dozvole za rad Razvojnoj banci Vojvodine (RBV) u skladu sa Zakonom o preuzimanju imovine i obaveza određenih banaka radi očuvanja stabilnosti finansijskog sistema Srbije.

Izvršni odbor NBS je na današnjoj sednici oduzeo dozvolu za rad na osnovu zahteva Razvojne banke Vojvodine, a posle zaključka Vlade Srbije kojim je naloženo RBV a.d. Novi Sad, Banci Poštanska štedionica a.d. Beograd i Agenciji za osiguranje depozita da zaključe ugovor o preuzimanju dela imovine i obaveza Razvojne banke Vojvodine.

Na taj način okončane su aktivnosti iz Sporazuma o prenosu imovine i obaveza Razvojne banke Vojvodine, zaključenog u decembru prošle godine između Vlade Srbije i Vlade AP Vojvodine.

Narodna banka Srbije preduzima sve neophodne mere da se poslovi platnog prometa i raspolaganje sredstvima deponenata i štediša neometano nastave u ponedeljak, 8. aprila, prvog radnog dana posle preuzimanja, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja