Najnovije vesti

Dačić u poseti Majkrosoftu, Eplu i Guglu
Foto: Reuters

Trgovinska misija

Dačić u poseti Majkrosoftu, Eplu i Guglu

Biznis
19:38h
Tom prilikom biće potpisan centralni ugovor o licenciranju i servisiranju računarskog softvera koji će koristiti državna administracija u Srbiji

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić je od danas u višednevnoj poseti SAD, gde će razgovarati s predstavnicima vodećih kompanija u IT industriji.

Srpska delegacija, koju će predvoditi premijer Dačić, boraviće u SAD povodom investicione i trgovinske misije (ICT Trade Mission) proširenja bilateralne ekonomske saradnje u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija između Srbije i SAD, saopštilo je Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije.

Cilj ICT misije, čiji je organizovator američki Državni sekretarijat, jeste da se američkim IT kompanijama ukaže na mogućnosti srpskog IT tržišta, u cilju dalje saradnje, jačanja bilateralne trgovine i investicija.

Tokom posete, koja će trajati do 16. maja, srpska delegacija će imati sastanke s čelnicima kompanija Pejpal (Paypal), Majkrosoft (Microsoft), Intel, HP, Orakl (Oracle), Sisko (Cisco), Epl (Apple) i Aj-Bi-Em (IBM).

Dačić će u Sijetlu razgovarati s generalnim direktorom Majkrosofta Stivom Balmerom. Tom prilikom biće potpisan centralni ugovor o licenciranju i servisiranju računarskog softvera koji će koristiti državna administracija u Srbiji, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

U San Francisku Dačić će razgovarati s rukovodstvom kompanije Intel, a tokom boravka u SAD sastaće se i s menadžmentima kompanija Sisko, Aj-Bi-Em, HP, Amazon, Orakl, Epl i Gugl Enterprajz (Google Enterprise). Dačić će, kako je najavljeno, govoriti i na seminaru o ulaganjima u Srbiju i brendiranju Srbije.

Cilj posete srpske delegacije SAD jeste da se predstave mogućnosti IT sektora u Srbiji i uspostavi saradnja s najvećim američkim kompanijama u ovoj industriji. Očekuje se da Srbija postane regionalni centar razvoja IT tehnologije, navodi se u saopštenju.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track