Konferencija EBRD: MK grupa je regionalni lider u poslovanju

Zapažen nastup Miodraga Kostića

Konferencija EBRD: MK grupa je regionalni lider u poslovanju

InfoBiz -
Predsednik EBRD Suma Chakrabart citirao je Miodraga Kostića, kao regionalnog lidera, i izrazio spremnost da posluša njegov savet da se još više sredstava plasira kroz lokalne banke i pruži podršku malim i srednjim preduzećima i dodatno podrže projekti energetske efikasnosti i sektor poljoprivrede

BEOGRAD – Na godišnjoj konferenciji Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj koja je Održana u Istambulu i na kojoj su prisustvovali predsednici svih najvažnijih međunarodnih finsijskih institucija i ministri finasija, prisustvovao je i predsednik kompanije MK Group, Miodrag Kostić.

Kostić, koji je bio jedan od učesnik panela u svom obraćanju istakao je da smo ušli u jednu globalnu utakmicu po istim pravilima koja važe za sve, ali da smo u startu imali različite preduslove koji su pojedinima predstavljali otežavajuće okolnosti i da bez odgovarajuće podrške IFI-a kompanija kao MK groupa ne bi uspela da postane regionalni lider.

Predstavnici međunarodnih finasijskih institucija su naglasili neophodnost nastavka strukturnih reformi i fiskalne konsolidacije uz obaveznu dalju podršku privredi i radu na poboljšanju konkurentnosti. Posebno su istakli potrebu razvoja privatnog sektora i bliže saradnje svih međunarodnih institucija u cilju ostvarenja rasta privredne aktivnosti.

Preporučeno je učesnicima panela da povećaju raspoložive fondove koji su namenjeni podršci privatnom sektoru, kao i da pojednostave i ubrzaju procedure i poboljšaju uslove kreditiranja.

U više navrata je predsednik EBRD-a Suma Chakrabart citirao Miodraga Kostića, kao regionalnog lidera, i izrazio spremnost da posluša njegov savet da se još više sredstava plasiraju kroz lokalne banke i pruži podrška malim i srednjim preduzećima i dodatno podrže projekti energetske efikasnosti i sektor poljoprivrede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track