Dačić: Gugl i Epl dolaze u Srbiju!
Foto: Tanjug

Do kraja godine

Dačić: Gugl i Epl dolaze u Srbiju!

InfoBiz -
Srpski premijer je poručio predstavnicima američkih IT kompanija da je Srbija politički stabilna, otvorena za biznis i da će investirori u Srbiji pronaći raskošne talente, kakvih nema nigde na svetu

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić najavio je dolazak američkih kompanija "Epl" i "Gugl" u Srbiju do kraja godine i istakao da će te investicije biti posebno značajne u poboljšanju imidža Srbije.

Dačić je posle posete "Guglu" i "Eplu" u Silicijumskoj dolini u Kaliforniji rekao da se očekuje otvaranje Guglovih i Eplovih proizvoda u Srbiji, a dolazak američkih giganata će, kako je rekao, poboljšati imidž Srbije. Dačić je juče u San Francisku učestvovao na investicionoj konferenciji gde je pozvao američke kompanije da ulažu u Srbiju.

On se sastao sa rukovodstvima "Hjulit Pakarda", "Pejpala" i "Orakla", koja su najavila razvoj biznisa u Srbiji. To uključuje i mogućnost da se preko "Pejpala" ubuduće i prodaje, a ne samo kupuje.

Srpski premijer je poručio predstavnicima američkih IT kompanija da je Srbija politički stabilna, otvorena za biznis i da će investitori u Srbiji pronaći raskošne talente, kakvih nema nigde na svetu.

Prema njegovim rečima, cilj Vlade da Srbije je da u narednih četiri-pet godina postane tehnološki i inovacioni centar Evrope, i Beograd "veoma ozbiljno radi na tome da ovu viziju pretvori u stvarnost. "Danas mi je predsednica "Orakla" rekla šta njima treba - dobri ljudi i dobro mesto za biznis - šta ćete bolje od Srbije", zaključio je srpski premijer.

http://www.youtube.com/watch?v=oDSjT8x79Tg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track