Ministar Ljajić otvorio Poslovni forum u Beču

Ministar Ljajić otvorio Poslovni forum u Beču

InfoBiz -
Austrija je najveći ulagač u Srbiju, sa preko tri milijarde evra direktnih investicija i jedan od njenih najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera

BEČ/BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Rasim Ljajić otvorio je danas u Beču Poslovni forum Srbije i Austrije.

Na forumu se okupilo više od 100 predstavnika austrijskih firmi i više od 50 privrednika i predstavnika lokalnih samouprava iz Srbije. Tom prilikom predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić i predsednik Privredne komore Austrije Kristof Lajtl, potpisali su Sporazum o proširenju saradnji privrednih komora, saopštila je Vlada Srbije.

Na otvaranju Poslovnog foruma koji su organizovale privredne komore dve zemlje, Ljajić je pozvao austrijske privrednike da nastave da investiraju u Srbiju jer za to postoji veliki potencijal. Istakao je da je Austrija najveći ulagač u Srbiju, sa preko tri milijarde evra direktnih investicija i jedan od njenih najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera.

Potpredsednik Vlade ukazao je da su do sada najveća ulaganja iz Austrije u sektoru usluga, istakavši da prostor za nove austrijske investicije postoji u automobilskoj industriji, metalskom kompleksu, proizvodnji hrane, nameštaja i u farmaciji.

Kristof Lajtl je istakao da će Austrija nastaviti da pruža punu podršku Srbiji na putu ka EU, dodavši da će, pošto EU utvrdi datum početka pregovora o prijemu Srbije, nastojati da kroz rad na zajedničkim projektima olakša pristup privrede Srbije evropskim fondovima.

Ljajić se danas u Beču sastao sa generalnim direktorom Telekoma Austrija Hanesom Amestrajterom koji je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim poslovanjem u Srbiji, naglasivši da je to primer dobre prakse u saradnji državnih institucija i stranih investitora, piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track