JUBILEJ: Dačić otvorio 80. poljoprivredni sajam u Novom Sadu
Foto: MUP

Među 10 u svetu

JUBILEJ: Dačić otvorio 80. poljoprivredni sajam u Novom Sadu

InfoBiz -
Poljoprivreda je velika šansa Srbije, jer je naša zemlja zelena bašta Evrope i to moramo iskoristiti za razvoj poljoprivrede, jer razvojem te grane razvićemo celu privredu, rekao je premijer
1 / 5 Foto: MUP

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić otvorio je danas u Novom Sadu, u Master centru Novosadskog sajma, 80. međunarodni poljoprivredni sajam.

On je rekao da je u situaciji kada su političke prilike drugačije i kada se na Srbiju iz sveta gleda na drugačiji način, šansa da to iskoristimo i postanemo gigant u oblasti poljoprivede.Dačić je kazao da je u toku izrada Strategije razvoja poljoprivrede u Srbiji 2014. do 2024, koja će biti završena do kraja ove godine.

"Poljoprivreda je velika šansa Srbije, jer je naša zemlja zelena bašta Evrope i to moramo iskoristiti za razvoj poljoprivrede, jer razvojem te grane razvićemo celu privredu", rekao je Dačić, kome je povodom 90. godine Novosadskog sajma zlatnu plaketu uručio direktor sajma Dragan Lukač.Lukač je naveo da ta sajamska kuća ove godine proslavlja dva jubileja - 90 godina postojanja i 80 godina međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je kazao da je ovo 80. put da Novosadski sajam otvara svoje kapije za najznačajniju sajamsku manifestaciju u regionu."Svake godine poljoprivredni sajam je sve bolji i bolji, što je najbolji pokazatelj da Novosadski sajam ima svetlu budućnost", rekao je Vučević.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede u šumarstva Goran Knežević naglasio je da Srbija ima šta da pokaže u poljoprivredi i čime da se ponosi, ali i da želi da prihvati novine koje donose gosti iz inostranstva.

Zemlja partner 80. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Hrvatska, a ministar poljoprivrede te zemlje Tihomir Jakovina je rekao da je Hrvatska sa ponosom partner ovog jubilarog sajma.

"Novosadski sajam je u svetu prepoznatljiv i drago mi je da su značaj sajma orepoznali i preduzetnii iz Hrvatske koji na njemu učestvuju u velikom broju"", rekao je Jakovina.On je dodao da sve vredno što Hrvatska poljoprivreda može proizvesti izloženo je na štandu Hrvatske na sajmu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore. "Nadam se da će u svetlu toga što Hrvatska za 40 dana postaje ravnopravan član EU, saradnja sa Srbijom biti još jača" naglasio je ministar poljoprivrede.

Ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Verica Kalanović je rekla da joj je drago što se nalazi u srpskoj prestonici poljoprivrede."Ako gledamo unazad 80 godina, videćemo suštinsku povezanost Vojvodine i poljoprivrede i Novog Sada i poljoprivrede, ali i dokaz da je Srbija oduvek bila poljoprivredna zemlja", rekla je Kalanović, dodajući da je ovaj sajam prilika da se upoznamo sa novinama u svetu poljoprivrede.

http://www.youtube.com/watch?v=6uG1wyXMI_g

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track