KORIDOR 10: Srbija raskida ugovor sa Alpinom
Foto: Zorana Jevtic

Preporučena mera

KORIDOR 10: Srbija raskida ugovor sa Alpinom

InfoBiz -
Austrijska kompanija poslala zvaničan dopis u Srbiju da se nalazi u stečaju

BEOGRAD - Srbija će raskinuti ugovor sa austrijskom kompanijom "Alpine bau", koja je angažovana na izgradnji dela istočnog kraka Koridora 10, nakon što je objavljen stečaj te građevinske firme.

Preduzeće "Koridori Srbije" dobilo je zvaničan dopis "Alpine", koja ih je obavestila da se nalazi u stečaju i da je prijavila postupak reorganizacije bez samostalnog upravljanja, što znači da je imenovan stečajni upravnik, kako navodi list, advokat Štefan Ril.

Imajući u vidu zvaničan dopis "Alpine" i međunarodne ugovore, stekli su se uslovi da "Koridori Srbije" pokrenu postupak za jednostrani raskid ugovora. Takvu preporuku dao je i nadzor na ovom projektu, a to je kompanija "Eptisa".

Potrebna je još saglasnost advokata, Svetske i Evropske investicione banke, kao i Vlade Srbije, kojoj će "Koridori" dostaviti predlog raskida ugovora na odobrenje.

Stečajni postupak otvoren je pred sudom u Beču i rok za prijavu potraživanja ističe 16. avgusta ove godine. Do ovog datuma sve firme u Srbiji, koje su radile za "Alpinu" kao podizvođač i, kooperanti, a nisu naplatili svoja potraživanja, treba da podnesu prijavu i angažuju stručnu pomoć, navodi list.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja