USPEŠAN: Palma sve popularniji jer dovodi investitore u Srbiju

Samo biznis povećava popularnost političara

USPEŠAN: Palma sve popularniji jer dovodi investitore u Srbiju

InfoBiz -
Aktivan Dragan Marković Palma postao jedan od retkih političara uz Vučića o kojem građani imaju lepo mišljenje

BEOGRAD - Poene zaradio na sigurnoj egzistenciji građana.Građanima Srbije najvažniji je kvalitet života i visina životnog standarda. Da je tako, najbolje se vidi na primeru predsednika Skupštine opštine Jagodina Dragana Markovića Palme, koji je, iako je lokalni političar, uspeo da na nacionalnom nivou zadobije simpatije i postane, uz prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, jedini političar u Srbiji o kome građani imaju pozitivno mišljenje, što su pokazali rezultati jednog istraživanja.Pozitivna oceanEkonomista Milan Kovačević smatra da je Dragan Marković zavredio pozitivnu ocenu građana zbog onoga što je uradio u Jagodini.- Mnogo asfaltiranih puteva, akva-park, zoološki vrt, zelenilo... doprineli su da Jagodina postane privlačna da u njoj žive i stranci i dobri stručnjaci. Palma je stvorio dobre uslove za investitore, kako strane tako i domaće, olakšao im je uslove poslovanja, trudi se da se što više ljudi zaposli, pomaže đacima, studentima, porodiljama.... - kaže Kovačević.Da su njegova dela glavni razlog što građani o njemu dobro misle, veruje i sam Dragan Marković.Bez demagogije- Ne bavim se demagogijom. Jagodina postaje industrijski centar. Prvi smo u sportu i turizmu, a Jagodinu je prošle godine posetilo 700.000 turista. Postali smo univerzitetski grad sa 2.000 studenata. Do kraja 2012. za svako rođeno dete davali smo po 1.200 evra. Đaci na kraju četvrtog i osmog razreda osnovne škole idu besplatno na more u Crnu Goru, a srednjoškolci u Grčku. Oni i penzioneri ne plaćaju gradski prevoz, bolesni dobijaju besplatno lekove, svi stariji od 38 godina za ulazak u brak dobijaju po 3.000 evra u kešu. Nezaposlene trudnice i porodilje dobijaju po 120 evra mesečno - ističe Marković.

Dobar marketingPolitički analitičar Branko Radun smatra da građani imaju pozitivno mišljenje o Draganu Markoviću Palmi zato što on zna da dobro promoviše sve što uradi.- On je dugo u vlasti, ali nije bio toliko važan faktor da bi ga mediji kritikovali. S druge strane, ima dobar politički instinkt da se ono što kaže narodu svidi. Pored toga, simpatije je dobio i na osnovu socijalnog momenta, pomaže đake, siromašne... - kaže Radun.

Italijani grade fabriku u JagodiniU poseti Jagodini juče su bili predstavnici italijanske kompanije „Dala Valentina“ iz Verone.- Upravo sedim na ručku s dva investitora iz Italije. S kompanijom „Vibak“ iz Firence potpisali smo ugovor o izgradnji 60.000 kvm poslovnog prostora. Kompanija „Dala Valentina“ iz Verone, najveći proizvođač sira u Italiji, gradiće fabriku u Jagodini - istakao je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track