Kinezi kupili Vršačke vinograde

Prodato

Kinezi kupili Vršačke vinograde

InfoBiz -
Početna cena na trećem javnom nadmetanju određena je u visini od 30 odsto tržišne vrednosti, odnosno oko 5,2 miliona evra, a kao kupac pojavio se kineski konzorcijum

VRŠAC - Jedan od simbola Vršca, čuveni proizvođač vina Vršački vinogradi, prodati su danas kineskom konzorcijumu za pet miliona evra, nezvanično se saznaje.Agencija za privatizaciju oglasila je prodaju dela nepokretne i pokretne imovine privrednog društva "Vršački vinogradi" u restrukturiranju, putem javnog nadmetanja. Početna cena na prvom javnom nadmetanju utvrđena je u iznosu od 100 odsto tržišne vrednosti imovine, odnosno 17,6 miliona evra, a prodaju se građevinski objekti, zemljište, višegodišnji zasadi i šume, kao i zalihe vina. Prvo javno nadmetanje okončano je neuspešno, početna cena na drugom utvrđena je u iznosu od 51 odsto tržišne vrednosti, odnosno 8,9 miliona evra, koje je takođe okončano neuspešno.

Početna cena na trećem određena je u visini od 30 odsto tržišne vrednosti, odnosno oko 5,2 miliona evra, a kao kupac pojavio se kineski konzorcijum.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track