Palma se seli na jagodinsko more
Foto: Marina Lopicic

Lider JS u potrazi za investitorima

Palma se seli na jagodinsko more

InfoBiz -
Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković kaže da će krajem ove ili sledeće godine tražiti investitore za gradnju objekata na obali mora u Grčkoj

JAGODINA - Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković kaže da će krajem ove ili sledeće godine tražiti investitore za gradnju objekata na obali mora u Grčkoj. Tu parcelu je, podsećanja radi, Jagodina dobila na poklon.

Marković je rekao da će se u Grčkoj sastati s gradonačelnikom Hrisupolija koji će doneti generalni plan zemlje koju je Jagodina dobila na poklon.

"Doneće nam generalni plan i projekat šta može da se pravi na lokaciji gde je Jagodina dobila dva hektara zemlje na obali mora", najavio je Marković na konferenciji za novinare povodom odlaska jagodinske privredno-političke delegacije u Grčku.

Kako je ranije rečeno, predsednik grčke pobratimske opštine Hrisupoli Savas Mihalidis je prošle godine zvanično predao dva hektara zemljišta Jagodini prilikom posete Markovića i privredne delegacije tom gradu, a Jagodina je 2008. poklonila Hrisupoliju zemljište u Industrijskoj zoni za izgradnju fabrika.

Privredno-politička delegacija od 100 članova boraviće od 15. do 19. avgusta u grčkom gradu Katerini.

"Imaćemo sastanak sa gradonačelnikom Katerinija, privredne komore, privrednicima iz tog regiona i sa predsednicima opština i gradova koji su se pobratimili sa Jagodinom", najavio je Marković.

On je kazao da je Grčka, pored Italije, drugo tržište za potencijalne investitore i da očekuje da će napraviti ekonomsku saradnju. Prema njegovim rečima privredna delegacija iz Jagodine putovaće krajem septembra u Bari gde će im domaćin biti italijanski proizvođač kuhinja Grupa Turi, koji će u Jagodini napraviti fabriku.

Sredstva za putovanje, kao i za sva dosadašnja, obezbedili su donatori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track