Otvorena fabrika farmerki u Zrenjaninu

Nova radna mesta

Otvorena fabrika farmerki u Zrenjaninu

InfoBiz -
U ovom trenutku izvršen je izbor svih 168 novih radnika i izvršena je priprema za zapošljavanje novih 333 radnika, tako da će u toku 2014. po planu u fabrici raditi ukupno 501 radnik

ZRENJANIN - U Zrenjaninu je danas svečano otvorena fabrika Cico Kolekšn (Cico Collection) za proizvodnju muških i ženskih farmerki, u koju je do sada uloženo tri miliona evra.

U fabrici će tokom ove godine biti zaposleno 168 radnika, a njihov broj 2017. dostići oko 1.500 radnika, najavio je direktor Predrag Mihajlović.

Vrpcu su u pogonima kompanije Cico Collection presekli suvlasnici Siniša Novaković, poreklom iz Zrenjanina, koji sada živi u Štutgartu, i Volfgang Rajzerer (Wolfgang Reiserer) iz Bajern Rozenhajma u Nemačkoj.

Pred otvaranje je saopšteno da predsednik Srbije Tomislav Nikolić iz opravdanih razloga neće danas prisustvovati svečanosti, ali nije rečeno zašto nije prisustvovao gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak. Svečanom otvaranju prisustvovao je potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoje Vrebalov.

Kompanija "Cico Collection" je tokom poslednjih 10 meseci investirala u kupovinu, rekonstrukciju i opremu fabrike tekstilnih proizvoda u Zrenjaninu. U ovom trenutku izvršen je izbor svih 168 novih radnika i izvršena je priprema za zapošljavanje novih 333 radnika, tako da će u toku 2014. po planu u fabrici raditi ukupno 501 radnik, navodi se u saopštenju.Kako je planirano, fabrika do kraja 2015. treba da ima ukupno 958 radnika, a u 2017. da zapošljava oko 1.500 radnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track