Ljajić: Želimo blisku saradnju sa Goraždom u auto-industriji
Foto: Zorana Jeftić

Najava ministra trgovine

Ljajić: Želimo blisku saradnju sa Goraždom u auto-industriji

InfoBiz -
Goražde je grad koji se razvija velikom brzinom, a posebno u oblasti autoindustrije. Zato želimo da uspostavimo snažnu saradnju sa njim, rekao je Ljajić

GORAŽDE - Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić sa ministrima spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, i prometa i komunikacija BiH, Mirkom Šarovićem i Damirom Hadžićem, posetio je Goražde gde je tom prilikom izjavio da Srbija želi snažniju saradnju sa ovim podrinjskim gradom u oblasti auto-industrije.

“Goražde je grad koji se razvija velikom brzinom, a posebno u oblasti autoindustrije. Zato želimo da uspostavimo snažnu saradnju sa Goraždom i da uvežemo gradove iz Srbije koji se nalaze na granici sa Goraždom”, rekao je Ljajić.

Odmah na početku sastanka, Ljajić, Šarović i Hadžić su demantovali medijske navode da će biti izmešteni određeni kapaciteti Gineksa iz Goražda.

“Naprotiv, BiH i Srbija će nastaviti sa još većom saradnjom u namenskoj i auto-industriji. U Srbiji imaju snažnu auto-industriju i želimo da nastavimo saradnju na tom planu”, rekao je Šarović.

Ljajić je istakao da je moguće i ujedinjenje tržišta Srbije i Bosne i Hercegovine u oblasti auto-industrije, kako bi se nastavila konkretna saradnja u ovoj oblasti između dve susedne zemlje.

“Moguće je da dođe do ujedinjenja tržišta u oblasti auto-industrije između dve zemlje. Ali, očekujemo da Prevent širi svoje proizvodne kapacitete u Srbiji”, kazao je Ljajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track