Zrenjaninska šećerana prodaje stambenu zgradu

Imovina ode na doboš

Zrenjaninska šećerana prodaje stambenu zgradu

InfoBiz -
Stambena zgrada i kancelarija, u Ulici Petra Drapšina broj 1, površine 179 kvadratnih metara, procenjena je na 11 miliona dinara

ZRENJANIN - Stečajni upravnik Fabrike šećara u Zrenjaninu oglasio je prodaju jedne stambene zgrade, u krugu te fabrike, koju je juna 2011. godine kupila "Viktorija grupa".

Stambena zgrada i kancelarija, u Ulici Petra Drapšina broj 1, površine 179 kvadratnih metara, procenjena je na 11 miliona dinara. Ponude se dostavljanju Agenciji za privatizaciju Republike Srbije, koja je do prodaje iz stečaja bila vlasnik 60,54 odsto kapitala te fabrike. Šećerana u Zrenjaninu izgrađena je 1911. godine i decenijamaje bila okosnica razvoja grada i nadaleko čuvena po proizvodnji velikih količina kvalitetnog šećera, namenjenog izvozu i farmaceutskoj industriji.

Proizvodnja je, po inspekcijskom rešenju, iznenada obustavljena 2006. godine, posle afere otkrivene u jeku prerade šećerne repe. Kako je tada saopšteno, inspekcijska obustava rada je nastala zbog pronađenih "opiljaka gvožđa" u belom kristalu, da bi stečaj stigao 2009. godine.

"Viktorija grupa" je 6. juna 2011. godine kupila tada oglašenu pokretnu i nepokretnu imovinu u ulici Petra Drapšina, za 400 miliona dinara. Generalni direktor "Viktorija grupe" Nikola Vujučić najavio je tada da će u proizvodnju tečnih šećera i skroba biti uloženo 50 miliona evra, da će u novoj fabrici biti zaposleno 150 radnika i još više kroz davanje usluga.Novi-stari pogoni u prostranom dvorištu šećerane, smeštene svega tri kilometra od centra grada još nisu proradili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track