JAVNI POZIV PREDUZETNICIMA: Za početak biznisa 150 miliona dinara
Foto: Thinkstock

Ministarstvo privrede

JAVNI POZIV PREDUZETNICIMA: Za početak biznisa 150 miliona dinara

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministarstvo privrede objavilo je danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za podsticaj razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku početnicima u poslovanju, a za to je opredeljeno 150 miliona dinara.

Preduzetnici mogu da dobiju bespovratna sredstva u iznosu od 30 odsto ulaganja.

Pored tog iznosa, opredeljeno je i 350 miliona dinara za kredite iz Fonda za razvoj, koji će preduzetnici moći da dobiju na pet godina, sa grejs periodom od godinu dana i kamatom od 1,5 odsto uz garanciju banke ili tri odsto uz ostala sredstva obezbedjenja.

Ciljevi programa su podrška početnicima za otpočinjanje samostalnog poslovanja kroz osnivanje novih privrednih subjekata, podsticanje zapošljavanja, podrška preduzetništvu žena, mladih i socijalnog preduzetništva.

Pravo da se imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije u 2016. godini.

Sredstva mogu da se iskoriste za rekonstrukciju ili adaptaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, kupovinu opreme (nove ili polovne, ne starije od pet godina) i trajna obrtna sredstva, koja mogu da učestvuju najviše do 20 odsto u strukturi ukupnog ulaganja.Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track