LET U JUNU: Vučić i Skat kupili prve karte za Njujork
Foto: Tanjug Sava Radovanovic

Sajam turizma

LET U JUNU: Vučić i Skat kupili prve karte za Njujork

InfoBiz -
BEOGRAD - Direktan let iz Beograda za Njujork mali je, ali važan korak za Srbiju, za njenu budućnost, za reputaciju naše zemlje, ali i za privlačenje investitora, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić, dok je ambasador SAD Kajl Skat izrazio nadu dsa će ta linija dovesti i više Amerikanaca u Srbiju.

Vučić i Skat su, na Sajmu turizma, bili među prva tri kupca karata za prvi let za Njujork u junu.

"Ovaj poslovni potez Er Srbije i Aerodroma Beograd važan je i zbog toga što će time Beograd postati centar regiona, pa će i ljudi iz drugih zemalja u okruženju odavde direktno moći da lete za Njujork", rekao je Vučić na štandu nacionalne aviokompanije.

Ambasador Sjedinjenijh Američkih Država u Srbiji Kajl Skat istakao je da je njegova dužnost da predloži svima u Americi da posete Beograd i Srbiju, i upoznaju lepotu ovog regiona, što će, uveren je, sa direktnim letom Er Srbije ubuduće biti lakše.

Prema njegovim rečima, Njujork uvek bio prvi korak za mnoge Srbe koji su išli u posetu toj zemlji, pošto je Amerika ceo kontinent.

"Nadam se da će i više Amerikanaca upoznati Srbiju i njene mogućnosti za turizam", rekao je Skat.

Konstatujući da je tema ovogodišnjeg sajma turizma "Gde još niste bili", dodao je da još ništa nije video u Srbiji, ali da će se to promeniti.

"Moj kalendar je pun za celu godinu. I moja dužnost je da predložim svima u Americi da posete Beograd i Srbiju i lepotu ovog regiona. Sa direktnim letom Er Srbije to će biti lakše", zaključio je Skat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track