MIHAJLOVIĆ: Od novembra brže do Čačka
Foto: Ministarstvo

Danas počinju radovi na Koridoru 11

MIHAJLOVIĆ: Od novembra brže do Čačka

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da izgradnja deonice auto-puta od Surčina do Obrenovca košta 208 miliona evra, a da je više od 100 miliona evra posao za domaće kompanije.

Danas počinju radovi na izgradnji autoputa na Koridoru 11 od Surčina do Obrenovca, u dužini od 17,6 kilometara, uz prisustvo premijera Aleksandra Vučića i potpredsednice Mihajlović.

"Mi se trudimo svaki dan da stvorimo ambijent, a to je infrastruktura. Ako nema puta nema ni investicija", ističe Mihajlovićeva.

SVEČANOST NA KORIDORU 11: Počinje gradnja auto-puta kod Obrenovca

Ona je rekla da će deonica auto-puta od Surčina do Obrenovca na Koridoru 11, čija izgradnja počinje danas, spojiti Beograd sa Čačkom.

"Svaki deo auto-puta koji se gradi nije jednostavan. Ova investicija vredna je 208 miliona evra. Do Nove godine ćemo spojiti i Obrenovac sa Preljinom. Ova deonica je jedan od tri projekta koje smo zaključili sa Kinom", kaže ministarka Mihajlović.

Foto: Ministarstvo
Foto: Ministarstvo

Ističe da se ovaj projekat razlikuje od svih projekata prethodnih vlada.

"Mi smo sve pripemili, proverili i dok nismo kompletno sve sredili nismo počeli da radimo", objašnjava Zorana Mihajlović.

Ponavlja da je projekat vredan 208 miliona evra.

"Preko 100 miliona evra je posao za naše domaće kompanije i imamo dovoljno radnika. Naše domaće kompanije moraju da se udružuju", dodaje Mihajlovićeva.

Kaže da sutra počinje građevinska sezona i napominje da ništa neće trpeti zbog izbora.

"Mi se trudimo svaki dan da stvorimo ambijent a to je infrastruktura. Ako nema puta nema ni investicija", napominje Mihajlovićeva.

Kaže da je najvažnije u čemu se Srbija izdvaja od zemalja u regionu politička stabilnost.

"Svaki investitor počinje razgovor sa tim da mi imamo političku stabilnost i moramo to da sačuvamo", dodaje ministarka.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track