MIŠKOVIĆ PRODAO DELTA SITIJE: Afrička kompanija ih pazarila za 202,7 miliona evra
Foto: Nebojsa Mandic

Rasprodaja tržnih centara

MIŠKOVIĆ PRODAO DELTA SITIJE: Afrička kompanija ih pazarila za 202,7 miliona evra

InfoBiz -
Kompanija "Hiprop Investments Limitid" (Hiprop) je danas objavila da je preuzela 60 odsto u srpskom tržnom centru Delta Siti u Beogradu koji su kupili od "Delta ril estejt grupe", kao i crnogorski centar "Delta siti Podgorica", koji je kupljen od "Hemslejd trejding limitid" sa Kipra i "Delte".

"Homstejd grupa holdings limitid", kompanija povezana sa jednim od direktora "Hipropa" Luisom Norvalom, stekao je preostalih 40 odsto u oba centra.

Ukupna cifra za koju su prodati centri iznosi 202.750.000 evra, od ​​kojih je "Hiprop"- ovo efektivno učešće 121.650.000 evra.

"Delta siti Beograd" je kupljen za 127.750.000 evra, od ​​kojih će 111.942.332 evra biti dato "Delti" dok će 15.807.668 evra biti dato za izmirenje postojećih bankarskih kredita.

"Delta siti Podgorica" je prodata po ceni od 75.000.000 evra, od ​​kojih je 60.147.681 evra biti dato "Delti" i "Hemslejdu" a 14.852.319 evra će biti uplaćeno za izmirenje bankarskih kredita.

Delta holding: Sve je na prodaju
U Delta holdingu su za Kurir rekli da su i ranije izjavljivali da su sve firme pod krovom Delta holdinga na prodaju, ako se pojavi pravi kupac.
"Kao što je bio slučaj sa Maksijem, Delta bankom i Delta osiguranjem, u trenutku kada su se pojavili ozbiljni kupci, ove firme su prodate", rekli su za Kurir u firmi Miroslava Miškovića.

Novoformirana britanska kompanija zvaće se "Histejd d.o.o." a efikasno će držati vlasništvo u oba tržna centra.

Direktor "Hipropa" Piter Prinslu izjavio je da je "ova investicija atraktivna i dopunjuje strategiju sticanja ili razvijoja visoko-kvalitetnih profitabilnih tržnih centara na tržištima u razvoju".

Prinslu je otkrio da "ova akvizicija može biti prva u nizu daljih akvizicija u centralnoj i istočnoj Evropi i da poboljša portfolio tržnih centara koje "Hiprop" ima u Južnoj Africi i podsaharskoj Africi. Cilj "Hipropa" je da imaju vlasništva visokoprofitabilnih tržnih centara u regionu, vrednosti oko milijardu evra, u narednih pet godina.

U narednih godinu dana, "Delta" će nadgledati upravljanje u oba centra u ime "Histejda", sa postojećim osobljem koje će nastaviti posao za nove kompanije.

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track