NEDIMOVIĆ: Sa Tenisom još ništa nije dogovoreno
Foto: Dragana Udovičić

Vode se tehnički razgovori

NEDIMOVIĆ: Sa Tenisom još ništa nije dogovoreno

InfoBiz -

RUMA - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, izjavio je danas da se sa Tenisom još vode tehnički razgovori, nakon kojih će se znati da li će, kada i u kojoj formi biti potpisan ugovor o ulaganju te nemačke kompanije u farme svinja u Srbiji.

On je novinarima u Rumi kazao da, kada budu završeni svi tehničke predradnje, onda će biti doneta odluka kada će biti potpisivan ugovor, "i da li će ga i u kojoj formi biti".

"Mi sa 'Tenisom' imamo tehničke sastanke svake nedelje i ta (medijska) priča da oni dolaze sutra nije tačna", kazao je ministar i dodao da on aktivno učestvuje na tim sastancima.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nedimović je naveo da su za sada moguće lokacije za izgradnju farmi svinja u Banatu i nešto u Bačkoj.Prema njegovim rečima, "Tenis" je Srbiji potreban zbog genetike, jer "nemamo prasica".

Nedimović je kazao i da nisu tačne tvrdnje da Srbiji nije potrebna farma svinja jer ne izvozi svinjsko meso, naglasivši da sada to meso izvozimo u Rusiju, a termički obrađeno možemo i u Evropsku uniju.

"Tenis" je u aprilu prošle godione sa Vladom Srbije potpisao memorandum o razumevanju kojim je predviđeno investiranje u farme svinja u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track