NEMA PRIBLIŽAVANJA STAVOVA SA MINISTARSTVOM: Kombi prevoznici najavljuju radikalizaciju protesta
Foto: Tanjug/Dimitrije Golll

Planiraju blokade saobraćaja

NEMA PRIBLIŽAVANJA STAVOVA SA MINISTARSTVOM: Kombi prevoznici najavljuju radikalizaciju protesta

InfoBiz -

BEOGRAD - Udruženje kombi prevoznika najavilo je večeras radikalizaciju protesta zbog odluke da se iz zakona izuzme kombi prevoz i navelo da će do toga doći jer na sastanku s predstavnicima Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nije došlo do približavanja stavova.

"Radikalizacija je direktna posledica nedostatka sluha kod predstavnika ; Ministarstva za problem koji je stvoren neustavnom odlukom da se iz zakona izuzme kombi prevoz", saopštilo je Udruženje "Kombi prevoz putnika".

Najavljeno je i da će narednih dana javnost biti detaljno obaveštena o svim aktivnostima, uključujući blokade saobraćajnica, mostova, velikih graničnih prelaza, zgrade Vlade Srbije...

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Predstavnik tog uduženja Igor Nestorović rekao je agenciji Beta da će sutra biti održan sastanak članova tog udruženje na kome će biti dogovoreni dalji koraci u vezi s radikalizacijom protesta.

Kombi prevoznici nedavno su protestvovali u Beogradu, posle čega je ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović odbacila njihove stavove.Ona je tada istakla da nema razloga da se Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ne primenjuje i da država ne može da dozvoli da neko ne poštuje zakon.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Mihajlovićeva je navela da niko od vozača kombija ne mora da ostane bez posla, "jer sve firme koje se danas bave kombi prevozom imaju mogućnost da se najkraćem roku registruju i počnu da rade u skladu sa zakonom".

Oko 150 vozila i 200 prevoznika učestvovalo je početkom sedmice u Beogradu u protestnoj vožnji kombi prevoznika.Oni traže traže odlaganje primene a potom i promenu Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji im, kako tvrde, onemogućava da rade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track