POSLE 23 GODINE: U Zagreb sleteo prvi avion iz Beograda!
Foto: Tanjug

Let Er Srbije

POSLE 23 GODINE: U Zagreb sleteo prvi avion iz Beograda!

InfoBiz -
Prvi let na ovoj liniji obavio je Jatov prethodnik Aeroput u februaru 1928. godine, a JAT je ponovo uspostavio letove na ovoj liniji u aprilu 1947. i održavao ih je do avgusta 1991.
1 / 9 Foto: Tanjug

ZAGREB - Na zagrebački aerodrom Pleso jutros je sleteo prvi avion iz Beograda posle 23 godine. Letove između Beograda i Zagreba obnovila je srpska nacionalna aviokompanija Er Srbija (Air Serbia).

Avion Er Srbije sleteo je na aerodrom Pleso oko devet časova. Sletanje je bilo planirano u 8.30, ali je inauguracioni let u polasku iz Beograda kasnio oko 40 minuta. Kako je najavljeno, avioni Er Srbije poletaće iz Beograda za Zagreb svakodnevno u 7.35 i 18.20, a iz Zagreba za Beograd u 10.05 i 20.40.

Ovi letovi označavaju ponovno uspostavljanje vazdušne linije između Beograda i Zagreba na kojoj je poslednji let obavljen pre 23 godine. Er Srbija je u saopštenju podsetila da je

Prvi let na ovoj liniji obavio je Jatov prethodnik Aeroput u februaru 1928. godine, a JAT je ponovo uspostavio letove na ovoj liniji u aprilu 1947. godine i održavao ih je do avgusta 1991. godine. Linija za Zagreb četvrta je linija Er Srbije za Hrvatsku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track