PREDSEDNIK KOMPANIJE HESTIL JONG: Železara Smederevo će biti najbolja u Evropi
Foto: Dragana Udovičić

Kina neće izneveriti radnike čeličane

PREDSEDNIK KOMPANIJE HESTIL JONG: Železara Smederevo će biti najbolja u Evropi

InfoBiz -

Predsednik kineske kompanije Hestil Ju Jong poručio je danas da je preuzimanje Železare Smederevo prilika da se izgradi svetski Hestil, te da će modernom i ekološkom tehnologijom koju će ta kompanija doneti u srpsku čeličanu, ona postati najkonkurentnija u Evropi i primer za druge kompanije.

"Danas su predsednici dve zemlje, NR Kine Si Djinping i Srbije Tomislav Nikolić, došli u posetu Zzelezari u Smederecu, što je za ovu čeličanu podsticaj. To će nas motivisati da vredno radimo, i ubrzaće razvoj železare", rekao je Jong pozdravljajući dva predsednika u Smederevu, kojima je danas domaćin, zajedno sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Kineskom inicijativom je ostvarana mogućnost da Hestil ubrzano razvije strategiju, a kroz globalno posedovanje resursa i ovladavanje tržištem, pružena je retka prilika da se izgradi svetski Hestil, poručio je on.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Hestil će u potpunosti koristiti prednost moderne tehnologije, ekološku proizvodnju, manadžmenta, kao i najveće prodajne mreže u svetu. Brzo će se preokrenuti trend nepovoljnog poslovanja, i Smederevo će postati najkonkutrentnija čeličana u Evropi", istakao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track