RUF NA BIZNIS FORUMU: Najveći uspeh Srbije smanjenje nezaposlenosti
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Skup ekonomske elite na Kopaoniku

RUF NA BIZNIS FORUMU: Najveći uspeh Srbije smanjenje nezaposlenosti

InfoBiz -

KOPAONIK - Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejms Ruf ocenio je danas da je smanjenje nezaposlenosti najveći uspeh u Srbiji u prethodne dve godine.

"Najveći uspeh u okviru programa za mene je spuštanje trendova nezaposlenosti, uz trend rasta zaposlenosti. Bez obzira na smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru, i dalje raste zaposlenost i to je jako važno", rekao je Ruf na Kopaonik biznis forumu i dodao da je ipak nezaposlenost i dalje na visokom nivou.

VUČIĆ: Hvala Rufu, idemo dalje da radimo i napredujemo

On je ocenio da je u prethodne dve godine postignuta neverovatna transformacija u Srbiji i da je sada cilj da fiskalna poboljšanja budu održana.Prema njegovim rečima, makroekonomska stabilnost ne bi trebalo da bude ugrožena u narednom periodu.Istakao je da je za Srbiju važan razvoj privatnog sektora, jer je privatni sektor motor razvoja i tu se generiše prihod.

"Srbija će uspeti kao država, samo ako bude uključila veći deo privatnog sektora", rekao je on.Ocenio je da Srbija ima dobru budućnost ako ostvari uspeh u strukturnim reformama, kao na makroekonomskom planu.Ruf je ocenio i da je neophodno osnažiti dinar, da bi gradjani imali poverenja u tu valutu i dodao da je potrebno i jačanje institucija i pravne i regulatorne reforme.

"Na vladi je da odluči da li je potreban novi aranžman"

Ruf je izjavio da je na Vladi Srbije a ne na MMF-u da proceni i odluči da li je zemlji potreban novi aranžman iz predostrožnosti sa tom međunarodnom finansijskom institucijom."Imamo još jednu godinu do završetka aranžmana a da li je Srbiji potreban novi aranžman to je pitanje za Vladu o kome će ona razmisliti nakon isteka sadašnjeg programa. Mi sa ovim programom nastavljamo do februara 2018", izjavio je Ruf novinarima na Kopaonik biznis forumu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track