U SUBOTU PRVO IZVLAČENJE U IGRI S FISKALNIM RAČUNIMA: Ove zvezde deliće sreću građanima Srbije!
Foto: Dado Đilas

Prvih 177 nagrada biće izvučeno sutra po podne

U SUBOTU PRVO IZVLAČENJE U IGRI S FISKALNIM RAČUNIMA: Ove zvezde deliće sreću građanima Srbije!

InfoBiz -

BEOGRAD - U subotu 11. marta, u 17.45 časova na javnom servisu, biće izvučeno prvih 177 nagrada u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", ukupne vrednosti 24,288,534 dinara, najavili su Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Sportisti, tekvondiskinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, nekadašnji košarkaški reprezentativac Igor Rakočević, vaterpolista Nikola Jakšić i glumci serije Vojna akademija, Dragana Dabović i Nebojša Milovanović, biće prvi koji će obradovati građane u nagradnoj igri.

Nagrade će se izvlačiti iz ogromnog bazena, a sportisti će izvući srećne dobitnike stana u Beogradu u naselju Braća Jerković površine 51 kvadrat, 12 automobila, četvorodnevno putovanje u Pariz i dva putovanja u Grčku za dve osobe u trajanju od po deset dana.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Drago mi je što sam pozvan da učestvujem u izvlačenju koverata i radujem se što ću nekome baš ja doneti sreću. Borba protiv sive ekonomije je važna za sve. Dobro je da je država krenula u ovu akciju jer je to način da se ne zaboravi da se od poreza finansiraju sportski objekti, bolnice i škole. Ja se nadam da će ova akcija dodatno motivisati ljude da podrže suzbijanje sive ekonomije i posle nagradne igre - izjavio je košarkaš Rakočević.

Ukupno je za učesnike igre obezbeđeno 50 automobila Fijat 500L u vrednosti od oko 61 miliona dinara, a nagradni fond obuhvata 742 nagrade u vrednosti od preko 135 miliona dinara. Prema rečhima nadležnih, za nagradnu igru je pristiglo četiri miliona koverata.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

"Nagradna igra je deo akcionog plana borbe protiv sive ekonomije i ovo je jedna od 68 mera koje sprovodimo tokom 2017. i 2018. godine koje su proglašene za godine borbe protiv sive ekonomije. Efekte ove akcije videćemo u narednih nekoliko meseci, a indirektni efekti su podizanje svesti građana o štetnosti sive ekonomije čije suzbijanje može poboljšati standard života", objašnjavaju u Ministarstvu.

Kako objašnjavaju u Ministarstvu, nagrade će se dodeljivati u naredne četiri nedelje, a glavne su: odmor na Staroj planini i Zlatiboru, 12 prenosivih racunara, 25 mobilnih telefona,12 ftižidera, vaučeri za kupovinu robe i druge nagrade.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Regularnost postupka, kažu nadležni, nadziraće petočlana Komisija u kojoj se nalaze predstavnici Ministarstva državne uprave, Ministarstva finansija i Poreske uprave, Ministarstva trgovine, turizma i usluga i kompanije Masterkard.Prema njihovim rećima, sve srećne dobitnike Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kontaktiraće u nedelju 12. marta i obavestiti o nagradama koje su osvojili kao i o načinu preuzimanja.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Anketa: Nagradna igra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track